Fakta: Vintercykelhjälm med täckt, vindtätt skal. Två olika storlekar. Vikt: 290 gram.

Varm hjälm för vintercyklister

Skön och snygg vinterhjälm från LAS imponerar med många bra detaljer.

## LAS Victory Vento | |

Plus: Utmärkt vind- och väderskydd. Bra passform och många justeringsmöjligheter.

Minus: Ingen lättviktare.

Pris: 1 349 kr.

Slutsats: Välsittande och väldesignad hjälm som med enkla medel skyddar bra mot vind och väder i vinter. Användningsområdet är stort eftersom den även kan användas som aerohjälm på sommaren.

www.lashelmets.com

Victory Vento är en vinterversion av LAS kända mellanklasshjälm Victory.

Vinterperspektivet märks tydligast i form av hjälmens klara, men trafiksäkra färg (finns även i svart och i vitt) och det täckta skalet. Poängen med det sistnämnda är att skydda mot regn och snö samt att minska vindens kyleffekt. Det kan verka som en obetydlig detalj, men effekten märks tydligt när man cyklar i minusgrader och motvind. Men hjälmen har andra kvaliteter än vinterdetaljerna.

Först och främst sitter den perfekt. Det beror inte minst på ett smart remsystem som greppar tag om hela huvudet och som enkelt justeras via ett stort vridhjul i nacken. Ja, hela hjälmen ger ett gediget och tåligt intryck, vilket är bra i en produkt som ska skydda huvudet.

Nylonremmarna verkar slitstarka och de sitter fast i skalet för att de inte ska åka runt inne hjälmen. Dessutom är de försedda med ett litet, avtagbart fleeceband som förhindrar att nylonet skaver mot halsen. Spännet är magnetiskt och konstruerat på ett sätt så att det nästan är självstängande. Smart när man ska hantera det med vinterhandskar på.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: