Välj rätt cykelhjälm

Oavsett om man föredrar landsvägscykling eller mountainbike, eller bara cyklar till och från jobbet, är cykelhjälmen ett måste.

Moderna cykelhjälmar är som tur är så smart konstruerade att de skyddar huvudet optimalt samtidigt som de är ultralätta och bekväma.

Välj hjälmtyp Det finns två typer av avancerade hjälmar: landsvägs- och mountainbikehjälmar. Den sistnämnda är kraftig och har skärm. Landsvägshjälmen är tunnare och lättare och sitter inte åt lika mycket.

Vilket behov har du Landsväg, mtb eller stadscykling? En hjälm kan användas vid många olika tillfällen, men föredrar du en viss disciplin så bör du också ha en speciell hjälm.

Justeringar Hjälmen ska sitta perfekt. Därför bör det finnas många justeringsmöjligheter. Storleken är en sak, men finjusteringen i nacken, kuddarna inuti och anpassningen av hakremmen är det som avgör.

Prova hjälmen Det är du som ska avgöra huruvida en hjälm passar eller ej. Prova den och känn efter så att den sitter lagom hårt utan att trycka obehagligt under hakan.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: