Fakta: Landsvägshjälm av bästa kvalitet med 16 ventilationshål. Vikt: 190 gram. Stl: M.

Uppmärksamhet i cykelklungan

POC:s länge efterlängtade landsvägshjälm är en fullträff med alla sina innovationer.

## POC Avip Octal | |

Plus: Passform, vikt, ventilation.

Minus: Den speciella designen gillas kanske inte av alla. Formen gör att glasögonen inte sitter perfekt.

Pris: 2 700 kr.

Slutsats: En fullträff till hjälm med alla sina lyckade innovationer. Utmärkt ventilation, perfekt passform, imponerande låg vikt och mycket hög säkerhet. Priset är dock lite väl häftigt.

www.pocsports.com

Det har varit rätt mycket snack om POC:s första landsvägshjälm. Företaget hör som bekant hemma inom den alpina skidsporten och är inte direkt kända för traditionella lösningar. Och det kan man heller inte beskylla dem för när det handlar om Octal.

Även om de mest konservativa landsvägscyklisterna kanske rynkar på näsan åt den otraditionella designen, så är hjälmen funktionellt sett utmärkt och helt i klass med de högkvalitativa hjälmar som prislappen skvallrar om att den ska jämföras med.

Passformen är perfekt och hjälmen är lätt att justera. Remmarna är snyggt integrerade i skalet och sitter inte i vägen inuti hjälmen. 16 stora ventilationshål ger det bästa luftflödet som vi har upplevt.

Formen är dock rätt speciell. För att ge ett optimalt skydd går hjälmen längre ned i nacken och i sidorna än vi är vana vid, och några testare upplevde att det var svårt att få plats med glasögonen.

Pga. formen ser hjälmen stor ut, men vikten är låg: endast 190 gram. Detsamma kan inte sägas om priset. Det är högt, men motsvarar också både funktion och detaljer.

Färgen är vald med tanke på säkerheten. Den bör synas 5,5 gånger så bra som en mer dämpad färg. Hjälmen finns också i blått och vitt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: