Info: Skidpjäxa i två olika versioner för toppturer och piståkning. Två spännen. Kardborrband. Innersko: Dynaform Custom. Vikt: 1 050 gram.

Toppenpjäxa för toppturer

Dynafits populära skidpjäxa har blivit bredare och lättare – men den är dyr!

10 januari 2014

## Dynafit TLT 6 Performance CL | |

Plus: Mycket låg vikt, stabil och skön åkkänsla, utmärkt passform.

Minus: Lite svår att få ned fötterna i. Dyr.

Pris: 6 700 kr.

Slutsats: Trenden är tydlig: skidpjäxor för toppturer blir allt lättare. Dynafits modell levererar på det hela taget ett helgjutet intryck, som gör att den är nära att få maxpoäng, om det inte vore för priset.

www.dynafit.com

Det är här goda nyheter för alla skidåkare som är trötta på skidpjäxor som klämmer och gör ont. TLT 6 från Dynafit är nämligen bredare i framfoten än sina föregångare och passformen är därför bättre. Det märks direkt när foten väl sitter på plats efter ett visst motstånd. Att pjäxan dessutom väger 1 050 gram är imponerande lågt.

Den finns i två varianter, Performance med kolfiberskaft och Mountain som är lite enklare och billigare (5 100 kr). Det finns även två typer av innerskor, Custom Light och den lite tjockare Custom Ready. Lägg till två varianter av plös med olika flex och valfriheten blir stor i pjäxan vars användningsområde är brett.

Dynafit har bytt spännen i den nya modellen, vilket gör att den fungerar bättre att klättra uppför och åka utför med. Gångläget ger också bra rörlighet för fotleden. Priset för Performance är dock i högsta laget, men det finns som sagt ett billigare val som också är intressant.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: