Luftström De 39 smart placerade lufthålen gör att luft strömmar igenom, och att huvudet kyls ned konstant.

Suverän cykelhjälm

Med 39 lufthål har Catlike Whisper Plus en suverän ventilation – och perfekt passform.

Catlike | |

Passform: Sitter tajt på huvudet och är lätt att justera.

Kvalitet: Hjälmen är fjäderlätt och har en riktigt cool design.

Prisvärd: Kvalitet kostar men man får också en suverän hjälm som håller i många år.

Slutsats: En utmärkt hjälm som både har perfekt ventilation och passform. Dessutom tycker vi att den är riktigt snygg. Hjälmen fungerar lika bra på landsvägscykeln som på mountainbiken. Och samtidigt som den sitter tajt på huvudet skyddar den också bra för nacken.

Pris: 1.495 kr.

www.cyclecomponents.com

Så snart man får den i handen märks det att Catlike Whisper Plus är något speciellt. Med en vikt på bara 280 gram hör den till de allra lättaste hjälmarna på marknaden. Men det är de 39 ventilationshålen som drar till sig uppmärksamheten. De ger hjälmen ett mycket luftigt utseende och håller också vad den lovar: väl på cykeln kan man nästan omedelbart känna hur luften strömmar igenom hjälmen och svalkar huvudet. När man tar på sig hjälmen sitter den tajt – i stället för att bara sitta ovanpå huvudet, som en del hjälmar gör.

Samtidigt är vi imponerade över hur bra och enkelt det är att finjustera Whisper Plus i nacken. Det gör att hakbandet kan spännas åt medan man cyklar, och att hjälmen sitter lika bra oavsett om man t.ex. har en mössa under när det är kallt.

Hjälmen är designad för att den ska skydda långt ned i nacken. Tack vare passformen sitter hjälmen så pass hårt att man inte behöver spänna åt hakbandet särskilt mycket.

Den svarta modellen känns lite varm när solen skiner, men hjälmen finns även i vitt, vilket känns svalare under soliga dagar.

PRODUKTINFO:

Extra ventilerad cykelhjälm. Skärm kan fästas på (ingår ej). Vikt: 280 gram (stl M). Flera färger. Stl S, M och L.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: