Produktinfo Levereras med hjälmpåse – 18 ventilationshål – extra kuddar – skruvanordning i nacken

Mycket hjälm för pengarna

Perfekt passform och smarta detaljer som insektsnät och flera justeringsmöjligheter gjorde Sterling till en vinnare.

## Rudy Project Sterling | |

Funktion och passform Ännu en hjälm i den högre prisklassen – och återigen märks det tydligt att produkten håller hög kvalitet. Rudy Project använder sig bland annat av ett innovativt insektsnät som flera andra tillverkare försöker efterlikna. Rudy har dock valt att integrera nätet i kuddarna inuti hjälmen, och den lösningen uppskattades av alla testerna – mycket tack vare att den ger hjälmen en fastare passform. Hjälmspännet var också en positiv detalj. Det är lätt att använda – och tillräckligt stort för att man ska kunna justera det med handskar på.

Hjälmen väger 340 gram vilket är onödigt mycket. Det går ut en aning över helhetsintrycket som för övrigt är mycket positivt. Under längre cykelturer så märks det dock att hjälmen är lite för tung och det gör att den inte kan räknas som en riktig racerhjälm.

En av testarna upplevde att hjälmskalet var lite väl avlångt, och därför är det inte säkert att hjälmen passar lika bra för alla.

Slutsats: Hjälmen fungerar bra året runt. Med en kombination av utmärkt komfort och funktionalitet, samt flera coola detaljer, innebär det att Sterling är en vinnare bland de billigare hjälmarna.

Pris: 1195 kr.

www.e-rudy.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: