ENDURA SNYPE Mtb-hjälm med 26 ventilationshål och avtagbar skärm. Vikt: 246 gram (storlek M).

Mtb-skydd

Enduras första hjälm är en välfungerande, prisvärd sak med en stor skönhetsfläck.

15 juli 2014

## ENDURA SNYPE | |

Plus: Perfekt passform, många ventilationshål och bra pris.

Minus: Spännet och justeringssystemet skapar irritation varje gång hjälmen ska tas på.

Pris: 849 kr

Slutsats: I grunden uppfyller hjälmen sin huvudfunktion att skydda huvudet om olyckan skulle vara framme. Ventilationen är bra, passformen är perfekt och priset är överkomligt. Justeringsdetaljerna drar dock ned betyget.

endurasport.com

Vi har ofta varit positiva till Enduras prisvärda och funktionella cykelprylar av bra kvalitet. Förväntningarna var därför höga på deras senaste tillskott i sortimentet: mtb-hjälmen Snype. Den gjorde oss inte heller besvikna – även om vi inte direkt jublade. Det här är en luftig hjälm vars 26 stora ventilationshål ger full ventilation ända ner till hårbotten. Vikten är också bra. Med sina 242 gram får man en rätt lätt hjälm – i synnerhet med tanke på priset och det rätt kraftiga skyddet i nacken.

Dåligt justeringssystem Som motvikt till alla bra detaljer finns en graverande svaghet: justeringssystemet som ska göra att hjälmen sitter bra på huvudet. Remmarna är tunna och sladdriga, och eftersom de lätt glider ur position så måste man justera remmarna varje gång man tar på sig hjälmen. Vridhjulet i nacken är inte heller bra. Det är för litet och har odefinierbara klick. Att justera hjälmen i höjdled är också svårt. När hjälmen sitter på plats betyder dock dessa svagheter inte så mycket. Men det blir ett irritationsmoment varje gång man ska ta på sig hjälmen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: