Produktinfo 24 ventilationshål – bakteriedödande silverfibrer i kuddarna – 188 gram

Lyxig lättviktare

Testarna var rörande överens om att den här hjälmen var bäst av cykelhjälmarna i lyxklassen. Den är dyr – men bekväm!

31 oktober 2012

## Giro Aeon | |

Funktion och passform Redan från början när man håller Giro Aeon i handen märks det tydligt att den här hjälmen bara handlar om en sak: vikten. Alla detaljerna är avskalade i jakten på överflödiga gram. Och vikten imponerar: 188 gram är riktigt lätt och hjälmen upplevs extremt lätt på huvudet – ja, det märks knappt att man har den på sig.

Formgivarna har lyckats skala av hjälmen till ett minimum. Remmarna är av tunn nylon och detsamma gäller kuddarna. Att jakten på gram inte har gått ut över vare sig passformen eller komforten gör att det här blev testvinnaren: hjälmen sitter nämligen perfekt trots alla minimalistiska lösningar och ventilationen är så bra som den kan bli.

Den enda lilla invändning vi hade, när det gäller passformen, var att plastspännet som sitter på sidan av huvudet, hade en tendens att hamna snett och därmed trycka mot kinden. Det ändrar dock inte det faktum att en enig testpanel utsåg Aeon till den bästa av de bästa cykelhjälmarna.

Slutsats: En perfekt cykelhjälm, där varje detalj är utformad på rätt sätt. Resultatet är en helt suverän, men också en extremt dyr cykelhjälm!

Pris: 1999 kr.

www.giro.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: