Produktinfo: Cykelhjälm för landsvägscyklister. Kolfiberförstärkt skal. 23 välplacerade ventilationsöppningar ger svalka för huvudet. Stl S/M och L/XL. Vikt: 258 g (stl M).

Lätt och välsittande lågprishjälm

AGU TX 8.0 kan allt det som en bra cykelhjälm ska kunna.

## AGU TX 8.0 | |

Slutsats: AGU:s hjälm är rent funktionellt i nivå med betydligt dyrare hjälmar. Den är lätt och sitter bra och ventilationen är bra. Däremot är designen inte helt lyckad. Om man även räknar med priset så är det dock svårt att vara negativ.

Pris: 1 200 kr

www.agu.com

Om du letar efter en lätt, välsittande och luftig cykelhjälm, och om du inte vill lägga ned en förmögenhet, så är TX 8.0 från holländska AGU ett bra val.

Vi har testat åtskilliga produkter från AGU, och gemensamt för alla är att man får massor av funktionalitet för pengarna.

Det gäller också för den här hjälmen som kan allt det som en bra hjälm ska kunna. I synnerhet imponerar passformen och den låga vikten.

Däremot är inte designen på samma höga nivå som funktionaliteten. Hjälmen är inte speciellt iögonfallande och remmarna är lite hårda. Spännet, som drar åt hjälmen, verkar dock lite klent.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: