Läs också

Komfort och fart

Fakta: Mountainbikehjälm med extra nackskydd och justerbart visir. Vikt (stl medium): 240 gram.

Lätt och bra mtb-hjälm

Låg vikt, bra passform och bra detaljer. Vi är imponerade av Specialized Ambush.

## Specialized Ambush | |

Plus: Låg vikt och mycket bra passform.

Minus: Priset. Remmarna i spännet verkar lite ömtåliga.

Pris: 1 800 kr.

Slutsats: En helt igenom imponerande bra mtb-hjälm av högsta kvalitet. Allt från komfort till detaljer och säkerhet är riktigt bra. Imponerar gör även spännet, vikten och visiret. Det höga priset är enda anmärkningen.

www.specialized.com

Ambush är Specializeds nya så kallade Enduro-hjälm för långa, tekniska mtb-rundor. Tonvikten är lagd på säkerheten, och hjälmen är tillverkad av ett kraftigt material och räcker en bra bit ned i nacken. Tack vare de 20 stora lufthålen blir ventilationen riktigt bra. Ambush känns därför inte för svettig att cykla i – inte ens en varm sommardag. Visiret är avtagbart och kan dessutom vinklas upp och ned.

Hjälmen sitter perfekt tack vare en bra design och ett välfungerande spänne som justeras med en vridratt på baksidan. Det är mycket lätt att få hjälmen att sitta stadigt och bra på huvudet utan att den trycker eller skaver någonstans. Vridratten är praktiskt inbyggd i hjälmen.

Själva spännanordningen består av ett rätt tunt plastband. Vi var lite tveksamma till plastbandets slitstyrka, men det visade sig hålla ihop utan några som helst problem under hela testperioden.

Hjälmen ser kraftig och rejäl ut, men känns trots detta inte klumpig, och vikten på 240 gram är mycket låg för en mtb-hjälm. Det finns alltså inte mycket att anmärka på i den här kvalitetshjälmen. Men priset är också högt!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: