Fakta: Hybridhjälm med 28 ventilationshål. Svart eller gul. Vikt: 250 g.

Komfort och fart

Kvalitetshjälmen Mavic CXR Ultimate kombinerar bra aerodynamik med utmärkt komfort.

## Mavic CXR Ultimate | |

Plus: Utmärkt passform. Bra balans mellan aerodynamik och ventilation.

Minus: Vikten och designen tilltalar inte alla.

Pris: 1 949 kr.

Slutsats: Kombinationen mellan aerodynamiska egenskaper och ventilation ger en lite annorlunda design. Men funktion, passform, stoppning och alla spännen är utmärkta. Det är bara vikten och priset som sänker betyget något.

www.mavic.com

Modetrenden i cykelvärlden märks även när det gäller cykelhjälmar, t.ex. då farthjälmens aerodynamik kombineras med landsvägscykelhjälmens ventilation. Resultatet av detta är cykelhjälmar med cool och funktionell design. Mavics cykelhjälm är ett exempel på det. Just den här modellen har förvisso en mer normal hjälmdesign, men längst fram finns en ribbliknande konstruktion. Det gör att hjälmen liknar en sol eller Tibets flagga framifrån.

Det är svårt att mäta om denna funktionella design ger lägre luftmotstånd, men man får i alla fall skön svalka för huvudet. Hjälmens form innebär dessutom, och detta märks tydligt, att stoppningen mot huvudet sträcker sig långt bak och upp över huvudet. Det gör, i kombination med det praktiska spännet, att hjälmens komfort är i särklass. Hjälmen sitter bekvämt även efter flera timmars cykling.

Skyddet fram och på sidorna är bra, medan bakhuvudet är mer öppet. Spännet bak består av en vridratt som kan hanteras med bara en hand. Passformen är bra och hjälmen känns lätt trots att den väger 250 gram. Förutom den här svarta färgen finns hjälmen också i Mavics karakteristiskt gula färg.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: