Läs också

Komfort och fart

Produktinfo Cykelhjälm med tonvikten lagd på ventilation och passform. Vikt: 335 g. Stl S/M/L.

Innovativ hjälm

Mavics prisvärda cykelhjälm har fokus på komfort och ventilation.

## Mavic Syncro | |

Funktion: Rent allmänt är hjälmen luftig och bekväm att cykla i.

Passform: Innovativ justeringslösning som fungerar helt perfekt.

Prisvärd: Gedigna material och fin finish över hela linjen.

Slutsats: Designen gillar vi, passformen är bra, ventilationen tillräcklig och priset är rimligt. Dessutom är det lätt att ställa in Mavic Syncro så att den sitter perfekt. Den enda nackdelen är att hjälmen väger lite för mycket.

Pris: 999 kr.

www.cyclecomponents.se

Mavic Syncro

Kvalitetsintrycket imponerar när det gäller den här plånboksvänliga modellen som ingår i Mavics relativt nya hjälmserie. Och det finns inget här som avslöjar att det här är första generationen i fransmännens cykelhjälmssatsning. T.ex. så är det lätt att ställa in hjälmen med ett vred i nacken som gör att nackkudden dras in mot bakhuvudet. Det är i grund och botten ett välkänt system som används av alla tillverkare på marknaden.

Däremot är de tredelade remmarna lite mer ovanliga. I stället för att spänna åt hjälmen via remmarna som går ned vid öronen, så regleras spänningen och anpassningen med en liten rem under hakan. En smart lösning som gör att passformen blir perfekt och att hjälmen sitter på plats.

Avtagbar skärm, stora luftkanaler och sköna kuddar på insidan bidrar till att Mavics hjälm får mer än godkänt. En nackdel är dock den onödigt höga vikten. Där får formgivarna gärna fundera ut en lite mer viktbesparande lösning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dygnet föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: