Man på rulltränare.

Climb-enheten höjer cykelns framparti så mycket att man ofta tvingas ställa sig upp och trampa.

© Wahoo

Bergscykling hemma

Med en rulltränare kan du träna bergscykling hemma i ditt vardagsrum. Med hjälp av Climb-enheten på rulltränaren kan du cykla både uppför och nedför på din virtuella cykeltur.

14 november 2018 av Redaktionen

Virtuell bergscykling hemma

Om du vill ha en mer verklighetstrogen körupplevelse när du sitter hemma och trampar på rulltränaren, så finns det hjälp att få. Amerikanska Wahoo tar cyklingen till nya höjder med sitt tillbehör Kickr Climb. 

Det höjer och sänker cykelns framparti i takt med att du närmar dig upp- och nedförsbackar under dina virtuella träningspass. Proffscykelstallet Sky har med stor behållning använt Climb och man hävdar att de simulerade stigningarna är ”mycket realistiska”. 

Climb kan simulera upp till 20 graders stigning och ned till -10 graders utförskörning – och kan styras antingen via träningsmjukvaror (t.ex. Zwift) eller manuellt via en fjärrkontroll. 

Climb kan dock bara integreras med Wahoos 2017-versioner av Kickr. Tidigare versioner av den populära rulltränaren är alltså inte kompatibla med Climb. Pris: ca 6 000 kr.

© Wahoo

Supererbjudande: Stort vinterpaket till dig

Håll värmen och bli sedd i mörkret för BARA 69:50 kr. Just nu kan du få en löparmössa, handskar, tubscarf, LED-armband och LED-belysning till skon + 2 nummer av Aktiv Träning för ett helt otroligt pris. Du får hela paketet med alla 5 prylar samt 2 nummer av Aktiv Träning för BARA 69:50 kr (+ 29:50 kr i porto). Erbjudandet gäller bara så länge lagret räcker. Läs mycket mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: