Välkommen till Aktiv Träning

Aktiv Träning hjälper dig att komma i gång med att träna och gör det kul att komma i toppform.

3 januari 2014

Tidningen Aktiv Träning hjälper dig att komma i bättre form och ser till att du får maximal utdelning av din träning, oavsett om du löptränar, styrketränar, cyklar, simmar eller tränar något helt annat.

Aktiv Träning utkom första gången i januari 2008 i Danmark och fick snabbt status som Danmarks absolut största träningstidning för män. Sedan 2009 kommer tidningen även ut i Sverige och i Norge.

Aktiv Träning vänder sig både till nybörjaren, som vill ha hjälp med att komma i gång med ett nytt, aktivt liv och till de mer rutinerade som vill lära sig hur man kan få mer ut av sin träning.

Här på redaktionen anser vi att det ska vara kul att leva sunt och aktivt. Vi ägnar oss själva åt löpning, mountainbike, styrketräning bland mycket annat, och vi lägger stor vikt vid att träningen ska bygga på entusiasm och inte bara vara något vi gör för att vi måste. Den inställningen är en av de bidragande orsakerna till Aktiv Tränings framgångar. Om man inte tycker att det är roligt att träna, så lägger man förr eller senare av igen – hur disciplinerad man än är.

Träning i ett aktivt liv

Vi lägger stor vikt vid de träningsformer som man kan passa in i en stressad vardag. I Aktiv Träning kan du därför läsa om hur du blir en snabbare och bättre löpare, hur du klarar längre sträckor på landsvägscykel eller mountainbike och hur du använder skivstänger och hantlar för att trimma kroppen och träna upp överarmarna.

Aktiv Träning lägger dessutom vikt vid att vägleda er läsare i hur man avpassar sin kost så att den blir hälsosam och näringsrik. Både för att få energi att träna och rätt byggstenar för att göra kroppen starkare, men också för att undvika de kilon som kommer smygande med åldern.

Sund kost och träning är också två av de viktigaste delarna när det gäller att undvika livsstilssjukdomar. I samarbete med landets ledande experter ger Aktiv Träning råd om vilka andra åtgärder man kan vidta för att slippa blodproppar, hjärt-kärlsjukdomar och liknande.

Mängder av utrustning och prylar

Män gillar som bekant utrustning och tekniska prylar och därför lägger Aktiv Träning även stor vikt vid utrustningsaspekten hos de olika träningsformerna. Vi är först ute med produkttester av nya gps-klockor, cykeldatorer och andra hi tech-prylar, så att du vet att du använder pengarna klokt när du köper ny utrustning.

I varje nummer hittar du ett stortest, där vi till exempel testar löpar-t-shirts, sportglasögon, löparjackor eller annan utrustning och träningskläder som kan göra din träningsupplevelse ännu bättre. Två gånger om året testar vi alla nya löparskor. En stor testpanel bestående av elitlöpare garanterar att skorna blir grundligt testade. De utsätts bland annat för ett hundratal kilometers löpning innan de bedöms.

Aktiv Träning kommer ut 12 gånger om året i Sverige, Danmark och Norge.

Niels Christian Thalund
Chefredaktör

Kontakta redaktionen på Aktiv Träning:
[email protected].

I varje nummer besvarar ledande experter inom träning, kost och sjukdomsförebyggande frågor. Vill du ställa en fråga till vår expertpanel, kan du skriva till:
[email protected].

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: