Ultralångt att löpa artikel
© Aktiv Träning

Ultralångt att löpa

Ta en smygtitt i vår artikel om de stenhårda ultraloppen och läs vår intervju med den legendariske Lazarus Lake. Läs hela artikeln i nya numret som finns ute nu.

9 augusti 2019 av Thure Kjær

Ultralångt att löpa 

Han är inte särskilt svår att hitta. Det är bara att följa svärmen av nyfikna löpare som samlats kring den öppna husbilen som står parkerad mitt på tävlingsområdet. Många fnissar, tar selfies och på håll liknar det en hord med överlyckliga tonåringar som just fått träffa deras stora idol. 

Det är dock inte mycket till superstjärna över den äldre, småkorpulente mannen med sitt stora helskägg, sin tjocka flanellskjorta och en glödande cigarett mellan fingrarna som tilldrar sig fansens uppmärksamhet. 

Han står avslappnad och kedjeröker och sträcker snällt fram näven mot alla som vill möta ”legenden från Netflix”. 

Det är nämligen i hög grad streamingtjänstens do kumen tärfilm ”The Barkley Marathons – The Race That Eats Its Young” från 2014, som gett tävlingsarrangören Lazarus Lakes karriär en skjuts från ultralöpningens dunkla sidobelysning in i det skarpa strålkastarljuset på världsscenen.

Barkley Marathons genomfördes första gången 1986, och loppet har med tiden uppnått en nästan mytisk status. Loppet kandiderar till titeln ”Världens hårdaste ultralopp”, och anses av många också vara det tuffaste ultraloppet att genomföra. 

Ett lopp utan mållinje 

Tanken med Backyard Ultra är, förklarar Lazarus, att skapa en utmaning där det inte bara räcker med att ha starka ben för att vinna. Det krävs också en mental styrka utöver det vanliga.

Du kan läsa mycket mer om det tuffa Backyard Ultra-loppet i nya numret av Aktiv Träning, där vi också har intervjuat den legendariske Lazarus Lake som ligger bakom loppet. 

Aktiv Träning nummer 8
© Aktiv Träning

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: