Två honor i ett ljud i ett snö-och-se-landslopp

Klä dig rätt till vinterns löprundor

Använd den populära trelagersprincipen när du klär på dig till vinterns löprundor. Se här hur du gör för att slippa frysa.

21 januari 2019

Det kan vara en helt underbar upplevelse att löpträna på vintern – bara man ser till att använda rätt löparkläder. Den optimala löputrustningen håller dig torr och varm samtidigt som du har goda möjligheter att reglera temperaturen. Och det fixar du enklast genom att använda dig av den berömda trelagersprincipen:

1. Det innersta lagret...

... ska sitta tajt på kroppen och har till uppgift att hålla dig torr genom att transportera bort svetten. Vanliga svettunderställ passar perfekt! Däremot bör du undvika bomull som förvisso suger åt sig svett, men samtidigt håller kvar den och blir blöt, tung och kall.

2. Mellanlagret...

... som också kallas det isolerande lagret ska bidra med värme, men ändå kunna transportera bort svett. Här är en träningströja av ull eller polyester ett bra val. Det är i hög grad genom det isolerande lagret som du justerar hur varmt du vill ha det. Ju kallare det är, desto tjockare mellanlager kan du ta på dig.

Få en snygg träningströja från Kari Traa tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto). Läs mer om erbjudandet här.

3. Det yttersta lagret...

... ska skydda mot vinden, och för det ändamålet är en tunn vindjacka perfekt. Det yttersta lagret behöver inte bidra med någon värme så länge det är vindtätt. I övrigt ska det vara relativt luftigt; annars håller det kvar den svett som de innersta lagren har transporterat bort från huden.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: