Klä dig rätt till vinterns löprundor

Använd den populära trelagersprincipen när du klär på dig till vinterns löprundor. Se här hur du gör för att slippa frysa.

25 december 2017

Det kan vara en helt underbar upplevelse att löpträna på vintern – bara man ser till att använda rätt löparkläder. Den optimala löputrustningen håller dig torr och varm samtidigt som du har goda möjligheter att reglera temperaturen. Och det fixar du enklast genom att använda dig av den berömda trelagersprincipen:

1. Det innersta lagret...

... ska sitta tajt på kroppen och har till uppgift att hålla dig torr genom att transportera bort svetten. Vanliga svettunderställ passar perfekt! Däremot bör du undvika bomull som förvisso suger åt sig svett, men samtidigt håller kvar den och blir blöt, tung och kall.

2. Mellanlagret...

... som också kallas det isolerande lagret ska bidra med värme, men ändå kunna transportera bort svett. Här är en träningströja av ull eller polyester ett bra val. Det är i hög grad genom det isolerande lagret som du justerar hur varmt du vill ha det. Ju kallare det är, desto tjockare mellanlager kan du ta på dig.

Få en snygg träningströja från Kari Traa tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto). Läs mer om erbjudandet här.

3. Det yttersta lagret...

... ska skydda mot vinden, och för det ändamålet är en tunn vindjacka perfekt. Det yttersta lagret behöver inte bidra med någon värme så länge det är vindtätt. I övrigt ska det vara relativt luftigt; annars håller det kvar den svett som de innersta lagren har transporterat bort från huden.

Få en snygg träningströja

Behöver du ett bra mellanlagerplagg till vinterns löprundor? Just nu kan du få en snygg träningströja från Kari Traa tillsammans med Aktiv Träning.

Tröjan är supermjuk och figursydd i ett bekvämt stretchmaterial och följer alla dina rörelser när du tränar. 

Tröjan är tillverkad av ett snabbtorkande och svettransporterande material som gör den till en perfekt träningskompis när det är kyligt ute. Tröjan har dessutom nätvävspaneler under armarna och på ryggen, och ventilationsförmågan är därför utmärkt när man tränar.

Du får en snygg träningströja från Kari Traa tillsammans med 3 nummer av magasinet Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto).

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Får du i dig de 500 gram frukt och grönt som rekommenderas per dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig