Nyt magasin på gaden

Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här får du några smakprov på vad du kan se fram emot i nya numret.

22 september 2020 av Redaktionen

Nu har nya numret kommit och det är fyllt med en massa spännande artiklar till dig. Här är en smygtitt på något av allt det du kan se fram emot att läsa om.

Ända upp ända ned

Få större muskler utan att träna mer. Låter det för bra för att vara sant? Det är emellertid precis det du får ut av att träna med s.k. full range of motion. Allt du behöver göra är att fokusera på att ta ut rörligheten maximalt när du gör dina styrkeövningar – även om det innebär att du måste välja lite lättare vikter.

Löb hela livet

Kroppen är inte densamma efter att man fyllt 50 som när man är 25. Det innebär dock inte att du behöver skippa löpträningen och gå med i bouleklubben, för med rätt justeringar av kost, träning och livsstil kan du mycket väl hålla löpningen vid liv – och t.o.m. bli en ännu bättre löpare – även om din ålder är högre än din skostorlek.

Mediterar du utan att veta om det?

Det sänker blodtrycket och kan få delar av hjärnan att växa. Skulle det då inte vara skönt om du upptäckte att du redan mediterar? I varje fall nästan! Här får du tre enkla guider till hur du blir (ännu) bättre på det. 

Turbo-pass på 2 hjul

Den här årstiden är som gjord för timslånga träningspass på cykeln. Om man nu inte har den tiden till förfogande, så går det dock att få ut lika mycket av cykelträningen bara man lägger upp passen på rätt sätt. Här bjuder vi på några effektiva träningspass som garanterat gör dig till en bättre cyklist – oavsett om du föredrar mtb, landsväg eller gravel.

7 avgörande faktorer som bromsar din löpning

Hur snabbt du springer beror på hur vältränad du är. Men förutom det finns det en lång rad ofrånkomliga faktorer som i hög grad kan påverka tempot. Vi har tittat igenom den forskning som gjorts, och valt ut de sju viktigaste faktorerna som du bör tänka lite extra på om du vill springa snabbare. 

Allt detta och mycket, mycket mer hittar du i senaste numret av Aktiv Träning.

Vi ses i nya numret

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: