Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här får du några smakprov på vad du kan se fram emot i nya numret.

14 november 2019 av Redaktionen

Nytt nummer av Aktiv Träning ute nu

Nu har nya numret kommit och det är fyllt med en massa spännande artiklar till dig. Här är en smygtitt på något av allt det du kan se fram emot att läsa om.

WATT – få bättre koll på din träning än någonsin förut

Wattmätning är en av de mest intressanta tekniska innovationerna inom löparvärlden på senare år, och mycket tyder på att watt kommer att revolutionera sättet vi tränar och tävlar på. Watt kan ge oss ett värde på hur mycket energi vi förbrukar, och det kan användas till allt från att mäta formutveckling och löpekonomi till att disponera krafterna rätt under en löprunda eller en tävling.

Håll koll på vätskebalansen – dricker du som du ska?

Drick vatten! Så enkelt lyder ett av de tio officiella kostråden som du (förhoppningsvis) följer varje dag. Men hur mycket ska du egentligen dricka, varför och vad räknas? Vi hjälper dig att få bättre koll på de livsviktiga dropparna så att du varken torkar ut eller dränker din kropp.

11 köldsäkra tips för vintercyklister 

Vind, regn, snöslask och minusgrader kan vara en svår prövning för alla landsvägscyklister. Här är en rad konkreta tips som håller cykelträningen vid liv i vinter – och som gör att du kan vara i toppform redan till våren.

Tuff löpning i fjällen

Sex krävande fjällopp med totalt nio mil och 5 000 grymma höjdmeter på åtta dagar – Tour de Fjällmaraton sägs innehålla några av Skandinaviens hårdaste traillopp, och det är definitivt ingen söndagspromenad. Det är minst sagt ett tufft mandomsprov för alla traillöpare. Vi tog på oss löpskorna och hakade på när startskottet gick i idylliska Årefjällen mitt i den svenska högsommaren.

Dessutom kan du se fram emot att läsa om "de glömda musklerna", 24 utmaningar i december, tio löparmisstag du bör undvika, del 4 av styrkeskolan, nya produkttester samt mycket, mycket mer.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig