Nytt nummer ute nu
© Aktiv Träning

Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Här kan du läsa om något av allt det du kan förvänta dig.

2 augusti 2019

Nytt nummer ute nu 

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu – det är fyllt med en massa spännande artiklar för dig. 

Här är ett urval av de artiklar som du kan se fram emot att läsa: 

21 saker du bör undvika på landsvägscykeln artikel
© Aktiv Träning

21 saker du bör undvika på landsvägscykeln

Cykelsporten har en extremt stark historia och kultur. Boken med nedskrivna regler är förvisso tjock, men ingenting jämfört med boken med alla oskrivna regler. 

Det finns normer, riktlinjer och kutymer för allt, och det är pyttesmå detaljer som visar, för mer erfarna cyklister, om du är nybörjare eller redan med i ”klubben”. Här är 21 saker du bör undvika om du vill slippa sneda blickar.

Ultralångt att löpa artikel
© Aktiv Træning

Ultralångt att löpa 

Den amerikanske tävlingsarrangören Lazarus Lake har blivit en legend genom att arrangera lopp som inte direkt erbjuder någon vidare service för löparna.

När han ligger bakom ett arrangemang kan man glömma allt om gemensamma uppvärmningar, goodiebags, medaljer, energistationer, massage och allt det man som glad motionär brukar kunna förvänta sig. Här handlar det istället om att testa deltagarnas gränser på allvar. 

Lazarus ultraloppskoncept Backyard Ultra växer just nu i Skandinavien, och nyligen var han själv här på besök. Vår ultraloppsveteran Thure Kjaer fick uppdraget att pröva på tävlingsformen och prata med huvudpersonen om loppen och om livet – och hur allt hänger ihop.

10 löparmyter som nya rön sticker hål på
© Aktiv Träning

10 löparmyter som nya rön sticker hål på

Löparvärlden är full av halvsanningar, och nya såväl som erfarna löpare kan lätt bli förvirrade över alla de välmenande råd och tips man stöter på i sin strävan att göra rätt. 

Många av dessa råd och knep har t.o.m. utvecklats till otvivelaktiga fakta utan att på något sätt vara det. Här reder vi ut begreppen och tittar närmare på några seglivade löparmyter – och vi kan redan nu konstatera att forskning visar att det är dags att sluta tro på de flesta.

Dessutom bjuder vi på de bästa styrkeövningarna för armarna, ett stort test av cykeltröjor, guide till alla flytande kalorier samt mycket mycket mer.  

Vi ses i nya numret av Aktiv Träning. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur skyddar du dig mot solen när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig