Aktiv Träning 6/19

Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Aktiv Träning som finns ute nu! Det är fyllt med spännande och läsvärt innehåll för dig. Se här vad du kan se fram emot i nya numret.

21 maj 2019

Nytt nummer ute nu

Nya numret av Aktiv Träning finns ute nu, och det är fyllt med allt som den som tränar vill ha.

I nya numret kan du bl.a. se fram emot:

Ställ om din styrketräning till sommartid

Ställ om din styrketräning till sommartid 

En varm och instängd styrkelokal är inte särskilt lockande när solen skiner utomhus, och under den här tiden på året kan det ta emot att besöka gymmet flera gånger i veckan. 

Det passar därför bra att göra något som ökar motivationen och ruskar om gamla träningsvanor. Vi tipsar om hur sommarens styrketräning blir roligare, effektivare och mer tidsbesparande, så att du kan njuta den närmaste tiden utan att din formkurva sjunker.

Växla underlag och bli en bättre löpare

Växla underlag och bli en bättre löpare

Hård asfalt, mjukt gräs eller leriga skogsstigar – det saknar inte betydelse vilket underlag dina löprundor genomförs på. Olika typer av underlag belastar kroppen på olika sätt och stärker olika egenskaper som påverkar din löpning. 

Genom att variera underlag kan du både utveckla dig som löpare, minska risken för överbelastningsskador och inte minst göra löprundorna mycket roligare och allsidigare.

15 tips för att bli en bergakung

15 tips för att bli en bergakung 

Varje år reser många cykelfrälsta svenskar till Alperna, Pyrenéerna eller Dolomiterna för att trampa i de stora cykellegendernas hjulspår – och det med all rätt.

Det är i dessa spektakulära omgivningar man får bekänna färg som cyklist och får smaka på en av cykelsportens grundingredienser. Bergscykling passar alla – bara man anpassar sina ambitioner därefter. Och med rätt träning och rätt teknik kan du definitivt bli bergakung i ditt eget rike. 

Här får du en rad värdefulla bergscyklingstips som garanterat hjälper dig att nå topparna i god stil – oavsett om du ska delta i ett motionslopp eller om du reser iväg på cykelsemester.

Maraton - The Las Vegas way

Maraton - The Las Vegas way 

Även om det kan vara jobbigt att springa maraton, så kan man passa på att ha kul samtidigt. Vi drog till Las Vegas för att delta i Rock’n’Roll Marathon, där det bjuds på massor av fyrverkerier, cheerleaders och rockmusik längs banan – och där man även kan passa på att gifta sig.

Och mycket, mycket mer. Vi ses i nya numret av Aktiv Träning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Följer du ett träningsprogram?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig