Julens stora idrottshändelser 2020

Tomtar, bockar, klappar och en hel armé av smarrigt godis väntar otåligt vid dörren redo att slå på stora trumman. Nu är det inte långt kvar. Det är mycket som är annorlunda med julen 2020, men en del grejer är precis som vanligt. Utöver nämnda ingredienser blir det en hel del sport, precis som det ska vara. I den här artikeln lyfter vi fram Julens stora idrottshändelser.

22 december 2020

Snart är det äntligen dags att ringa ut år 2020 och välkomna ett nytt år med nya möjligheter, något som många av oss är ovanligt sugna på. Men innan dess ska vi göra det bästa juldagarna, även om en del av släktmyset får bli på distans.

Tack och lov är vissa saker precis som vanligt. Kalle Anka går av stapeln klockan 15.00 och inte långt därefter återvänder Karl-Bertil Jonsson till TV-rutan för att påminna oss om julens sanna innebörd. Favoriter i repris i all ära, men vad vi alla verkligen ser fram emot är så klart juldagarnas stora idrottshändelser. Dessa kan inte ens år 2020 ta ifrån oss!

Boxing Day: 26/12-30/12

Med start på annandagen kickar en av årets största sporthändelser igång, åtminstone för oss som inte kan få nog av fotboll. Då är det nämligen dags för den årliga upplagan av Boxing Day, där 20 matcher i den engelska toppligan Premier League ska spelas. Svettigt, intensivt och otroligt spännande!

För den som vill höja spänningen till taket går det givetvis också att betta på matcherna. På jämförelsesidan www.casinofeber.se finns en snabb och öveerskådlig guide till vad som är bra att tänka på innan man signar upp sig på en spelsajt.

Junior-VM i Ishockey: 25/12-5/1

Redan på juldagen är det dags att börja vifta med flaggorna och heja på Tre Kronors juniorlag. Då hålls nämligen Junior-VM i ishockey, ett mästerskap vi är ultraspända inför! Kan våra unga hjältar besegra de tuffa motståndarlagen och krönas till världens bästa lag? Det återstår att se, men vi håller tummarna!

Under åren har det blivit 2 guld, 11 silver och 6 brons, vilket placerar tre kronor på en tredjeplats när det kommer till antalet medaljer i junior-VM:s historia. Före oss ligger Kanada och Sovjetunionen/Ryssland. Men det ska det minsann bli ändring på!

Tour de Ski: 1/1-10/1

Den 1 januari är inte bara startskottet på 2021 det är också startskottet på den älskade skidfesten Tour de Ski, som pågår fram till den 10 januari. Tävlingarna startar med sprint i schweiziska Val Müstair för att sedan gå vidare till Italien och Toblach med 10 och 15 kilometer fritt och en jaktstart.

När Tour de Ski avslutas den 10 januari med den utmanande klättringen uppför slalombacken Alpe Cermis så ses vanligtvis direktsändningen av 30 miljoner TV-tittare. Något som verkligen talar för hur stor den älskade tävlingen är.

Om Sverige ska tävla i Tour de Ski 2021 har varit oklart på grund av det rådande världsläget men senaste nytt är att så ser ut att vara fallet. Detta kan dock ändras beroende på omständigheterna. Givetvis håller vi tummarna för att våra svenska hjältar får ännu en chans att visa vad de går för!

Med det sagt önskar vi alla en riktigt god sportjul.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: