Fyra livsmedel som inte alls är så feta

Många livsmedel ger i verkligheten mycket färre kalorier än vad innehållsdeklarationen visar. Här är fyra matvaror som inte alls är så feta.

17 oktober 2012

Mandlar och andra hela nötter: Man tar upp fler kalorier om nötterna äts som bredbart pålägg.

Fullkornsbröd med kärnor: De fetthaltiga kärnorna gör att brödet förefaller innehålla en hel del kalorier, enligt innehållsdeklarationen. Alla kärnorna tas dock inte upp och brödet ger betydligt färre kalorier än angivet.

Majs: Bland grönsakerna anses majs vara en kaloribomb. Men majsen är så pass grov och fiberrik att alla kalorierna inte kan tas upp.

Feta mjölkprodukter: Enligt många bantningsguruer är mjölkprodukter bannlysta. Mjölkens kalcium binder dock en del av fettet. Däremot bör man inte inta för mycket mjölkprodukter.

Source #American Journal of Clinical Nutrition

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: