Drick vin på kvällen och gå ned i vikt

Lagom mycket vin på kvällen ger faktiskt en viss viktnedgång.

7 oktober 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Vi håller med om att det nästan låter för bra för att vara sant, men det verkar faktiskt stämma i verkligheten. Vin kan faktiskt ge en viss viktnedgång. Forskare från både Washington State University och Harvard hävdar nämligen att vin kan göra att man går ned i vikt. Om man dricker vin på kvällen så minskar nämligen risken att man stoppar i sig en massa onyttiga snacks. Och eftersom ett glas vin bara innehåller cirka 150 kalorier, så bidrar det oftast till att man får i sig färre kalorier.

Drick vin – minska i vikt

Det är ämnet resveratrol i vin, som gör att man går ned i vikt. Ämnet binder sig till fettcellerna och förhindrar dessa att lagrar in mer fett. På så sätt blir det lättare att hålla vikten.

Och ska man tro forskarna bakom studien så behöver man inte snåla med vinet. För att uppnå den bästa effekten bör man dricka MINST 2 glas vin per dag. Detta ska minimera risken för fetma med hela 70 %.

Man bör dock vara uppmärksam på att detta kraftigt motsäger de hälsomässiga rekommendationer som gäller för alkoholintag.

Därför gäller det bara vin

Nu kanske man tror att ovanstående resultat gäller för all slags alkohol, men det gör det det inte. Det gäller enbart för torrt vin eftersom det har ett mycket lågt innehåll av kolhydrater jämfört med andra typer av alkohol.

Torrt rödvin och vitt vin innehåller i genomsnitt 3–4 gram kolhydrater per glas, vilken kan jämföras med öl som innehåller hela 13–20 gram kolhydrater per glas.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Brukar du skippa frukosten?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: