Ät mer kalkon, kyckling och fisk

Talrige undersøgelser viser, at rigeligt med protein er afgørende for, at man kan tabe sig.

1 februari 2011

Många undersökningar visar att ett högt proteinintag är viktigt om man vill gå ned i vikt. Orsaken är att särskilt animaliskt protein från kött, fisk och fågel ger en bättre mättnadskänsla. I motsats till fett och kolhydrater som passerar nästan obehindrat ut i blodet och hamnar i kroppens energidepåer, är det svårare för kroppen att utnyttja proteinet i kosten.

Kroppen använder hela 25 procent av kalorierna bara på att omsätta proteinet. Eller rättare sagt: ersätter man 100 kalorier från fett och socker med 100 kalorier från protein, blir man inte bara mättare – man behöver bara förbränna 75 kalorier också.

Gör så här:

Ät lite extra kyckling till middagen. Vänj dig också vid att lägga på lite mer köttpålägg på brödet. Köp magra mejeriprodukter, t.ex. fettsnål ost, som du kan hyvla upp och lägga på mackan. .

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: