Så ska du äta om du vill ha snygga magrutor

Man får tyvärr inga magrutor av att bara göra en massa situps. Ta i stället reda på vad dina måltider bör bestå av och när du bör inta dem.

10 oktober 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

En bra grundregel är att kosten är den enskilt största faktorn om man vill ha snygga magrutor. Det räcker alltså inte med att bara träna magen om man samtidigt glömmer att fokusera på kosten. Det ger nämligen inte så mycket mer än bara starka magmuskler – under ett lager med fett.

Vi har sammanställt en lista med de måltider du bör inta varje dag om du vill att dina magmuskler ska synas.

Så äter du för att få synliga magrutor

Tidig morgon Drick två stora glas med vatten när du vaknar.

Morgon Inta din frukost vid 8-tiden. Fokusera på att få i dig en fiberrik måltid som håller dig mätt länge – exempelvis havregryn.

Förmiddag Mellan klockan 10.00 och 11.00 kan magen börja kurra. Dämpa hungern med lite förmiddags-snacks. Det kan exempelvis vara nötter eller lite frukt.

Middag Ät lunch mellan 11.30 och 12.30. Se till att fylla på med protein och grönsaker.

Eftermiddag Runt klockan 15 kan magen börja kurra igen. Inta lite eftermiddags-snacks, exempelvis knäckebröd, nötter eller frukt.

Kväll Inta din middag mellan klockan 17.00 och 18.30. Se till att äta fettsnålt kött och mycket fiberrika grönsaker.

Godnatt Om magen kurrar innan läggdags, så drick ett glas mjölk i stället för att ta en nattmacka m.m. ur kylskåpet.

Generella riktlinjer för att få snygga magrutor

Det är viktigt att du dricker rikligt med vatten varje dag, minst 2–3 liter. Fördela matintaget på flera måltider, så att du håller ditt blodsocker stabilt. Det gör att du inte heller överäter.

Se dessutom till att träna magen lite mer eftersom det inte räcker att göra vanliga situps. Gör istället övningar där du kan använda dig av vikter. Tänk också på att göra övningar för ryggen så att din rygg håller sig lika stark och smidig som din mage.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Nötter är nyttiga. Vilken är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: