Läs också

Lyxiga hörlurar

Sex skäl till att träna med ljud i öronen

Musik, poddar och ljudböcker kan både göra din träning lättare och få dig att prestera bättre. Här är sex skäl till varför du bör träna med ljud i öronen.

1 januari 2018 av Jesper U. Larsen

#6 Öka lusten

Motivationen att träna ökar om en bra spellista eller ett spännande avsnitt av din poddradio eller ljudbok ligger och väntar. Under träningspasset kan det kännas som att tiden nästan flyger iväg.

#5 Bli smartare 

Utbudet av poddar inom alla tänkbara kategorier har exploderat de senaste åren. De ofta långa och djupgående poddarna passar särskilt bra till lätta träningspass som t.ex. långa löprundor i lugnt tempo.

#4 Ladda upp

Musik till träning eller tävling kan användas för att öka kämpaglöden eller för att lugna tävlingsnerverna. Många elitidrottare använder således musik för att skapa ett optimalt mindset inför en tävling.

#3 Återhämta dig snabbare 

En studie från 2010 visar att ett antal testpersoner återfick sin normala puls och sitt normala blodtryck när de lyssnade till lugn musik efter ett träningspass på löpband, jämfört med om de lyssnade till snabba låtar eller ingen musik alls.

#2 Glöm strapatserna

Ljud i öronen kan höja humöret och flytta tankarna från den fysiska ansträngningen. Musik har i flera studier visat sig kunna minska RPE (rating of perceived exertion), som är ett mått på hur jobbig träningen känns. Vid löpning på löpband i medelhårt tempo kan man uppnå cirka 10 procent lägre RPE med musik.

#1 Bli effektivare

Flera studier visar att musik i öronen kan förbättra träningsprestationen betydligt. Man har t.ex. sett en 15-procentig ökning av uthålligheten vid träning på löpband.  

Ge din träning en boost!

Just nu kan du få de suveräna bluetooth-hörlurarna Sudio TRE Sport för ett lika suveränt pris tillsammans med Aktiv Träning. Sudio TRE Sport är tillverkade i en exklusiv skandinavisk design. Förutom att ljudet är utmärkt och passformen är perfekt, så är batteritiden hela 9 timmar vid användning, 10 dygn i standby-läge och räckvidden är hela 15 meter. Hörlurarna är dessutom svett- och vattenavvisande, de har röststyrning och musiken kan styras och mobilsamtal kan besvaras utan att du behöver ta upp mobilen ur fickan.

Få Sudio TRE Sport tillsammans med 4 nummer av Aktiv Träning för BARA 179:50 kr (+ 39:50 kr i porto). Du sparar hela 887 kr. Men vänta inte för länge – vi har bara ett begränsat antal. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dagen brukar du träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: