Sub-elit-tid
Sub-elit-tid

Chris Estwanik slutade på 55:e plats totalt i NYC Half Marathon med tiden 1:11:36. 

© iStockphoto

Video: Imponerande nytt världsrekord i halvmaraton iklädd kostym

Iklädd kostym, skjorta, slips och solglasögon genomförde Chris Estwanik NYC Half Marathon på ny rekordtid.

29 mars 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

Det började med en vadslagning bland några kompisar på Bermuda om en runda Dark & Stormy-drinkar. Om Chris Estwanik skulle lyckas slå Guinnessrekordet för snabbaste halvmaraton iklädd kostym – mindre än två veckor senare – väntade en blöt runda som kompisarna skulle stå för.

En och en halv vecka senare passerade en stiligt klädd Chris Estwanik mållinjen i New York City Half Marathon på tiden 1:11:36, vilket både räckte till nytt Guinness-rekord och en 55:e plats totalt i loppet.

Två giftermålserbjudanden längs vägen

Dagen före loppet besökte han närmaste klädbutik, där han fick hjälp av expediten att prova ut deras mest flexibla kostym.

På tävlingsdagen dök han så upp i kostym, skjorta och med en stram slipsknut. Han tilldrog sig självklart en del uppmärksamhet längs vägen och enligt rykten fick han också två erbjudanden om giftermål från åskådare längs banan.

Grusade OS-drömmar

”Maskeradrekorden” har på senare år gått från att vara främst festliga och roliga inslag i loppen till att bli mer tävlingsinriktade. Det tidigare rekordet i grenen ”snabbaste halvmaraton iklädd kostym” var inte heller någon vanlig motionärstid. Den tiden löd på 1:18:13 och sattes ifjol.

Chris Estwanik är emellertid en erfaren elitöpare som försökte att kvalificera sig till OS i Rio för Bermuda, men tvingades ge upp drömmen pga. en stressfraktur i foten.

Nu är Estwanik tillbaka på Bermuda, där han inväntar barrundan med kompisarna. Kostymen har han lämnat in på kemtvätt.

Källa: Runner’s World

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: