Crocs-löpare
Crocs-löpare

En snabb koll på klockan visar visar en sluttid på halvmaraton på 1:11.53. Inte så illa för en 18-åring, iförd Crocs.

Tonåring löper halvmaraton på 1:11 i Crocs!

Med en sluttid som skulle göra de flesta avundsjuka genomförde 18-årige Benjamin Pachev nyligen ett halvmaraton iförd Crocs.

18 maj 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

18-årige Benjamin Pachev från USA kom nyligen in på en 16:e plats sammanlagt i ett halvmaraton i Indianapolis på tiden 1 timme, 11 min. och 53 sekunder. Det är en tid som skulle imponera på de flesta, och tonåringens bedrift blir inte sämre när man tänker på vad han hade på sig på fötterna. Tonåringen löpte nämligen i Crocs!

Detsamma gjorde hans pappa, Sasha Pachev, som kom i mål ca fyra minuter efter sonen.

Löparfamilj med nio barn

Men varför över huvud taget löpa i Crocs? Jo, familjen Pachev från Utah består av mamma, pappa och nio barn, varav alla förutom de två yngsta som fortfarande är i blöjåldern, löptränar regelbundet.

Därför kom pappan Sasha Pachev på att de kunde spara in en hel del på familjens budget genom att löpa i Crocs i stället för i dyra löparskor.

Enligt Benjamin Pachev kan ett par Crocs hålla att löpa med i 2 000 miles (3 200 km).

Stora träningsmängder

Även om det alltså verkar som att man kan springa riktigt snabbt i ett par lätta och luftiga Crocs, så var det knappast skornas förtjänst att Benjamin Pachev löpte så bra – han har nämligen inte blivit så konditionsstark av en slump. Det hävdas att tonåringen löper ca 104 km (65 miles) i veckan.

Hans personbästa på halvmaraton är för övrigt 1:10.27. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Brukar du skippa frukosten?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: