Löp kylan till mötes med Aktiv Träning

Vi testade Salomons löparjacka Agile och blev så imponerade att vi just nu erbjuder den tillsammans med Aktiv Träning för ett superpris.

13 oktober 2017 av Redaktionen

Lätt, vindtät, vattenavvisande och luftig. Listan med krav på en perfekt löparjacka kan vara lång eftersom man varken har lust att frysa eller svettas för mycket under en löprunda. Det är inte heller alla modeller på marknaden som uppfyller dessa kriterier, men en av dem som gör det är Salomons modell Agile.

Agile betyder smidig på engelska, och det ordet måste man säga att jackan lever upp till. Det tyckte i alla fall vår löpglade webbredaktör då han nyligen testade jackan under ett maratonlopp.

”Det första jag lade märke till var vikten. Med sina 180 gram väger den ju nästan ingenting, och dessutom följer den kroppens rörelser riktigt bra – inte minst på grund av de figursydda ärmarna. Även under korta löppass kan det vara irriterande om man känner sig hämmad av de kläder man har på sig, men det upplevde jag inte alls med denna jacka.”

FÅ 6 NUMMER av Aktiv Träning + Salomon-jackan för 199:50 kr (+ 59:50 kr i porto). Du sparar 937 kr.  Läs mer om erbjudandet här.

Salomon-jackan är både vattenavvisande, luftig och inte minst vindtät. Särskilt det sistnämnda fick vår digitala redaktör möjlighet att testa i ett maratonlopp som genomfördes en dag då termometern visade 10 plusgrader, och det blåste ca 12 m/s.

”Jag hade bara ett linne på mig under jackan, men trots att det blåste en hel del så frös jag aldrig under loppet. Hade det varit 5 plusgrader, så hade jag tagit på mig en långärmad underställströja innanför jackan, och hade det varit minusgrader hade jag kombinerat den med en tunn fleece eller liknande. Det är ingen tvekan om att jackan kan användas under årets kallaste månader, och dem brukar det ju vara många av här i Norden.”

Jackan - som både finns i en herr- och dammodell – har flera praktiska detaljer som reflexer på ärmar och rygg, ventilationshål över axlarna och två bra fickor. Dessutom har den en bra skyddsflik i dragkedjan så att man inte blir irriterad på halsen när man drar dragkedjan ända upp när det är riktigt kallt.

Faktum är att vi på Aktiv Träning blev så imponerade av jackan att vi tog kontakt med Salomon, vilket resulterade i att vi nu kan erbjuda jackan till nya prenumeranter tillsammans med tidningen – dessutom för ett superpris. Därför kan du just nu – och så länge lagret räcker – få jackan tillsammans med 6 nummer av tidningen för BARA 199:50 kr (+59:50 kr i porto), vilket gör att du sparar hela 937 kr.

Vi är övertygade om att du kommer att bli lika nöjd med jackan som vi är. Stort lycka till med din löpning!

PS: Det finns bara en nackdel med jackan och det är att du inte längre kan använda vädret som ursäkt för att skippa ett löppass. Bara så du vet…

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: