Cookie- och Sekretesspolicy
Bilder och intervjuer från GöteborgsVarvet 2012

Bilder från GöteborgsVarvet

Aktiv Träning deltog i GöteborgsVarvet och intervjuade några av alla trötta – men glada – löpare. Se om du kan hitta dig själv eller om du känner igen någon här.

  • 12-05-2011

Hur många löpare får egentligen plats på Göteborgs gator? Det är en fråga som får ett nytt imponerande svar varje år. GöteborgsVarvet fortsätter nämligen att locka rekordmånga deltagare. Till landets största folk- och löparfest som avgjordes den 12 maj hade drygt 62 000 löpare anmält sig – en rekordsiffra som uppnåddes redan den 28 september i fjol då loppet blev fulltecknat. Och vid start- och målområdet i idylliska Slottsskogen sken solen ikapp med såväl löpare som publik. Aktiv Träning tog pulsen på några av deltagarna efter 21,1 kilometers löpning på Göteborgs bitvis tufft kuperade bana.

varvet 11507_1

Jörgen Nilsson, 40, Jönköping sprang iförd HV 71-keps som skydd mot solen.

–Min taktik i loppet var att hålla en jämn fart från start till mål. Det lyckades jag också med trots att det blev riktigt varmt på slutet när solen började gassa.

varvet 18596_1


Bandydomaren Fredrik Bilerius, 40, från bandymetropolen Vetlanda visade fin form även utan skridskor. –Jag har haft GöteborgsVarvet som mål hela året och har därför löptränat 2–3 mil per vecka även under vinterhalvåret. Jag kommer garanterat tillbaka nästa år igen!

varvet 21391 og to venner_1

De tre kompisarna Jonas Hallberg, 21391, Paul Dennis 21697 och Asterios Kastoris 2862, tog GöteborgsVarvet som uppvärmning inför en svensexa. –Vi har sprungit loppet förut, men det här var nog en av de bästa årgångarna hittills. Perfekt löpväder och skön stämning efter banan gjorde att vi alla sprang som gudar, sa Jonas.
varvet 1023

–Nu blir det fest! Anders Sundqvist från Kungsbacka såg fram mot kvällens after run-party med kompisarna. –Det var min trettonde start i Varvet och jag kommer garanterat tillbaka nästa år.

varvet 2140

Simon Ragnar, 29 från Hisings Backa sken ikapp med solen efter att ha presterat utmärkta 1.24.42 i de bitvis blåsiga förhållandena som rådde. –Det var trångt i början, men efter 5 km blev det fritt löpfält hela vägen in i mål!
varvet 11282

–För mig var det debut i GöteborgsVarvet och tiden 1.45 gav verkligen mersmak. Jag startade i GULD-ledet och det gick riktigt bra att springa hela vägen även om broarna var tuffa, sa Fredrik Follin, 40, Göteborg.
varvet 13681


–GöteborgsVarvet har varit mitt mål hela året, sa Joachim Rydberg, 39, Göteborg. Jag har loppet som mitt livsstilsprojekt och vill inte missa det för allt i världen. Nästa år kommer jag garanterat tillbaka.

varvet 077

–Det här var fantastiskt roligt! Jag klarade tvåtimmarsgränsen med drygt en minuts marginal så jag är supernöjd, sa Jonas Thollander, 27 från Göteborg.
varvet 078

–Jag firade mitt 10:e GöteborgsVarv idag, sa Peter Olsson från Karlskrona. Trots knäproblem och de två tuffa broarna så lyckades jag komma in på en tid strax över 1.40. Det är jag stolt över!
varet 13408

–Det var varmt att springa idag, sa Robert Eriksson, 38 från Jönköping. Men jag är nöjd med tiden 1.44 även om det var trångt bitvis efter banan. Nästa år vill jag göra en bättre tid!
varvet 11337

–Vilken skön debut, utbrast Morgan Karlsson, 44, som sprang halvmaran i svenska mästarlaget Brynäs matchtröja. Stämningen var fantastisk och folk har hejat på mig hela vägen!
varvet 26085_1

–Nu ska jag fira med ett besök på McDonalds, sa Pär Kusserow, 46, från Eskilstuna. Det var mitt sjätte GöteborgsVarv och jag är mycket nöjd med loppet. Det är imponerande att se hur bra arrangörerna jobbar med tanke på alla deltagare.
varvet de to piger

24397 Helen Ryberg Berntsson, 34, Borlänge och 15254 Hanna Östling, 34 Göteborg


–Jag fick barn för 10 månader sedan så jag var osäker på min form, sa Hanna. Men tiden 2.03 är jag nöjd med, det gick över förväntan.
–Jag är också nöjd, sa väninnan Helen. Varvet är ett perfekt mål att träna för under hela året och jag har redan siktet inställt på nästa års lopp. Men först ska vi fira med lite vin ikväll!

varvet 63620

varvet den grønne løber

varvet flere kommer i mål

varvet træt

varvet i mål

varvet oldtimers

varvet 2012 11

varvet 3299

varvet rød mand

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
SJÄLVTEST: Hur bra är din kondition?

SJÄLVTEST: Hur bra är din kondition?

Löpning |

Vågar du ta reda på om din kondition ...

Till testet
Räkna ut din halvmaratontid

Räkna ut din halvmaratontid

Halvmarathon |

Hur snabbt kan du springa halvmaraton? ...

Räkna ut din sluttid
Test: Vilken typ av löpare är du?

Test: Vilken typ av löpare är du?

Löpning |

Testa dig själv och ta reda på vilken ...

Vilken typ av löpare är du?
Kom i gång med löpning - NU!

Kom i gång med löpning - NU!

Löpning |

Löp 5 km redan om 12 veckor. Om du ...

Kickstarta löpningen
Är du redo för maraton?

Är du redo för maraton?

Marathon |

Kommer du någonsin att kunna springa ...

Till testet
Nytt
Världens 10 mest unika marathonlopp

Världens 10 mest unika marathonlopp

Marathon |

Här är 10 av världens häftigaste ...

Läs mer
Halvmaraton för superhjältar

Halvmaraton för superhjältar

Halvmarathon |

Värlsrekordet i halvmaraton för ...

Läs mer
21,1 udda halvmaraton-tankar

21,1 udda halvmaraton-tankar

Halvmarathon |

Vi har sammanställt 21,1 tankar som de ...

Läs mer
Snabbare i lätta skor?

Snabbare i lätta skor?

Löpning |

Om du ska delta i ett motionslopp så ...

Läs mer
17 saker som bara långlöpare förstår

17 saker som bara långlöpare förstår

Löpning |

Löpare är lite speciella. Här är 17 ...

Läs mer