Läs också

Utfallssteg

Fem heta idrottsgrenar just nu

Det fina vädret ger goda möjligheter till att vara utomhus och prova nya idrottsgrenar. Vi har valt ut ett antal idrottsgrenar som antingen är superpopulära just nu eller som är på god väg att bli det.

6 april 2017

Klä dig rätt för hård träning. Få en snygg träningströja från Craft eller Kari Traa och spara upp till 700:–.

Hur populär en viss idrottsgren är kan variera enormt mycket – och några år kan göra stor skillnad. Här är fem idrottsgrenar som antingen redan är superpopulära, eller som varit på frammarsch de senaste åren. 

Surfing

Kända surfare som Chris Holler, Robert Storm och Oliver Hatkopp har de senaste åren gjort surfing mer populärt än det varit på länge. 

Det är fullt möjligt att surfa här i Norden, men många väljer fortfarande att åka på surfingsemester utomlands där man går i surfskola, lär sig grundteknikerna och gradvis blir bättre. Lite som att gå i skidskola på vintersemestern.

Rullskridskor

På 90-talet var rullskridskon populärare än någonsin och många minns säkert inlineskridskon som var en jättesuccé. Rullskridskorna har dock fått en renässans, vilket troligtvis hänger ihop med att 90-talet blivit inne på nytt. 

Men rullskridskoåkning är faktiskt riktigt bra träning för speciellt rumpa och lår – och den enda utrustning du behöver är ett par (rull)skridskor och lite asfalt

Klättring

Klättring är en alltid lika populär idrottsgren som även den fått ett uppsving den senaste tiden.

Träningsmässigt finns det många fördelar med klättring eftersom den låter hela din kropp arbeta, från topp till tå. 

Förutom att ge dig starka muskler gör klättringen dig även smidig. Som en bonus har den även visat sig stimulera hjärnan och ha en avstressande effekt

Extremlopp

En idrottsgren som blivit omåttligt populär är olika former av extremlopp. Extremlopp finns i många olika varianter. 

Det finns ultralånga lopp som utförs på extrema platser på jorden såsom Arktis eller Death Valley i USA. Sedan finns det även andra mer varierade lopp som Ninja Warrior, Nordic Race och många fler. Dessa lopp är avsevärt kortare men innehåller olika slags hinder som löparna ska ta sig förbi längs banan. 

HIT-träning

HIT eller högintensiv träning. Den här träningsformen finns i många varianter och kan kallas många olika saker. HIT, HITT, Crossfit etc. Vad de alla har gemensamt är att de innehåller övningar med hög intensitet i relativt korta serier eller intervall. 

Träningen ger både styrka, smidighet och uthållighet. Detta sätt att träna har dessutom blivit väldigt populärt, eftersom korta, hårda intervall är relativt snabbt avklarade och sparar tid i en hektisk vardag. 

Rätt klädd för hård träning

Oavsett vilken idrottsgren eller träningsform du vill satsa på, är rätt utrustning och klädsel avgörande för att du ska få mesta möjliga utbyte av träningen

Med Aktiv Träning kan du just nu få en otroligt snygg och superskön träningströja från Kari Traa eller Craft. 

Läs mer om tröjorna och det fina erbjudandet här och spara upp till 700:–.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: