Produktinfo Gps-klocka som mäter distans, tempo och puls och som gör det möjligt att träna med pulszoner och att programmera intervaller. Kompatibel med Garmin Connect och Garmin Training Center.

Utmärkt träningsklocka

Både nybörjare och erfarna löpare kommer att ha nytta av klockans alla avancerade funktioner.

## Garmin Forerunner 210 | |

Funktion: Perfekt nybörjarklocka som även kan användas av erfarna.

Användbarhet: Mycket enkel och intuitiv. Bara att köra igång och träna.

Prisvärd: Klockan kan användas under lång tid och därför är den värd sitt pris.

Slutsats: Med Forerunner 210 har Garmin lyckats göra en gpsmottagare för nybörjare. Den är snyggt designad och mycket användbar. Dessutom innehåller den många avancerade funktioner som gör den ännu mer användarvänlig – även för erfarna motionärer.

Pris: 2500 kr.

www.garmin.se

Garmin Forerunner 210

Du hinner inte ta särskilt många löpsteg eller tramptag på cykeln förrän du börjar fundera på hur långt du kommit och hur snabbt det går. Som tur är finns det många träningsklockor på marknaden som kan ge dig den informationen.

I synnerhet träningsklockor med inbyggd gps-teknik – dvs. satellitpositionering – har blivit allt populärare under de senaste åren. Ifjol kom t.ex. en gps-klocka som riktade sig främst till nybörjare: Garmin Forerunner 110. Vi på Aktiv Träning tyckte att det var ett bra initiativ från Garmin, men vi blev inte särskilt imponerade av konstruktionen.

Klockan var lite för enkel och det dröjde inte länge förrän man upptäckte hur begränsade klockans användningsområden var – åtminstone om man är en ambitiös löpare. Det har Garmin nu ändrat på med Forerunner 210. Klockan har samma kvaliteter som 110:an och den är fortfarande tänkt för nybörjare. Men modellen har fått några extra finesser som gör att klockan hamnar i en högre division.

Utseendemässigt så är Forerunner 210 mycket diskret. Jämfört med många andra gps-mottagare som ser klumpiga ut på handleden och som mer liknar laservapen ur science fictionfilmer från 70-talet, så liknar 210:an mer en vanlig sportklocka – trots att den har en inbyggd gpsmottagare. Själva handhavandet fungerar på samma sätt som på 110:an, vilket innebär att det är både enkelt och bra. Det är bara att starta klockan och börja träna – så enkelt är det.

Efter att du har tryckt på startknappen så visar skärmen hur länge du har tränat, hur långt du har löpt eller cyklat, hur snabbt det går och hur många slag hjärtat slår. Det är grundläggande data som är relevant för alla och som i hög grad bidrar till att öka motivationen, även hos nya löpare.

Det som är nytt i 210:an jämfört med 110:an är att klockan nu också innehåller mer avancerade träningsfunktioner. Man kan t.ex. programmera ett intervallträningspass och träna med hjälp av pulszoner. Pulszoner gör det möjligt att styra träningsintensiteten bättre och därmed kan du också träna effektivare.

Intervallfunktionen är, liksom klockan i övrigt, mycket enkel att använda – men ändå välfungerande. Intervallerna kan se ut hur som helst. T.ex. 4 x 1 000 m med 3 min. vila mellan varje intervall. Eller så kan du köra med ostrukturerade intervaller, där du med knapptryck markerar när intervallerna börjar och slutar. Det är smart om du tränar på en uppmätt eller känd sträcka.

Pulszonerna och intervallfunktionen fungerar utmärkt och helhetsintrycket är att klockan är ett enkelt träningsredskap med avancerade funktioner inbyggda. Det gör att man kan växa med klockan istället för att ha den som en instegsmodell som måste bytas ut senare.

Användbarheten blir ännu bättre av att klockan är kompatibel med Garmins träningssajt Garmin Connect. Där kan man fördjupa sig ännu mer i sina träningsdata.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: