Stort test av 12 sportklockor Ladda ned testet här under och se vilka klockor som vinner vårt stora test. © Colourbox

TEST: 12 funktionella sportklockor

En sportklocka kan vara avgörande för både motivationen och träningen. Men vilken klocka ska man egentligen välja? Vi har testat 12 sportklockor och utsett de bästa köpen i respektive prisklass.

21 september 2012

En träningsklocka kan ge värdefull information om din träning, vilket kan vara mycket motiverande – som en träningskompis som alltid ställer upp.

Vi har testat 12 sportklockor i tre olika prisklasser och utsett en vinnare i resp. prisklass.

Logga in som prenumerant här under och ta del av hela testet.

Så testar Aktiv Träning

Slutbedömning: Varje modells slutbetyg är en helhetsbedömning med tonvikt på användarvänlighet, funktioner, precision och komfort.

Vi har delat in klockorna i testet i tre olika kategorier beroende på pris: billiga, medeldyra och dyra.Självklart har vi fokuserat på klockornas funktioner – men också på hur lätta de är att ställa in från början och hur lätta de är att använda medan man löptränar eller cyklar. Det ska ju vara lätt att avläsa alla data man behöver även när pulsen är hög. Vi har också gjort ett helt ovetenskapligt precisionstest av de klockor i testet som kan mäta avstånd. Där föll ingen klocka igenom och skillnaden var överraskande liten mellan modellerna.Vi har också tittat lite extra på komforten – både när det gäller klockorna och ev. medföljande pulsbälten. Bägge delarna ska kännas bekväma att bära – även när man är genomblöt av svett efter en lång träningsrunda. Klockornas vikt har också spelat in – de bör inte vara för tunga och klumpiga.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: