Prisvärd favorit

En bonus är att modellen finns med fotokromatiska glas som automatiskt ändrar sig efter ljuset

4 november 2010

Briko Endure Pro Matik | |

Funktionella detaljer: Mest utmärkande är det heltäckande glaset som är ljuskänsligt (fotokromiskt). Därmed behövs inga extra glas. Två näsdelar medföljer samt ett hårt resefodral.

Passform: Bågen omsluter ansiktet mycket effektivt. Några av testarna upplevde nästan att ”wrap-arounddesignen” är för tätsittande. Men den låga vikten, det mjuka näspartiet i två tjocklekar och gummit vid öronen ger en nästan perfekt passform.

Upplevelse: Trots att glaset är rätt smalt upplevde vi inga problem med att vinden slank igenom och tårade ögonen. Det beror på att glasögonen sitter extremt nära ansiktet och att glasen täcker bra åt sidorna. Den konstruktionen är precis vad man vill ha när man cyklar. När vi sprang upplevde vi att bågen satt stadigt på näsan, ja den rörde sig inte ur fl äcken vilket är bra även på mountainbiken. Det fotokromiska glaset höjer betyget ytterligare.

Slutsats: Ett av testets stora överraskningar trots att kvaliteten verkar lite plastig. Vid första anblicken ser inte bågen ut att vara någon höjdarmodell, men passformen och de övriga funktionerna är överraskande bra – och dessutom är priset rimligt. Därför tvekar vi inte att dela ut högsta betyg.

Pris: 870 kr.

www.briko.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: