Cookie- och Sekretesspolicy
Produkttest av iPod Nano 6G

Produktinfo

Mp3-spelare med FM-radio. Finns med minne på 8 resp. 16 Gb (1 519 kr). Pekskärm. Finns i sju färger. Laddas upp via usb-kabel och synkroniseras via Apple Itunes. Fungerar till pc och Mac. H x b x d: 3,75 x 4,09 x 0,87 cm. Vikt: 21 gram.

Nanon har krympt

Den senaste versionen av Apples Ipod Nano har blivit mindre och mer lämpad till träningsbruk. Dessvärre är den svår att sköta när tempot är högt.

  • Aktiv Träning nr. 11, 2010

Apple iPod Nano

4 stjerner, fire, til anmeldelser,  174x24

Funktion:

Enkel att använda i vardagen, men svår att träna med.

Kvalitet:

Som alltid när det gäller Apple så är detaljer och material perfekta.

Prisvärd:

Precis som vanligt är Apple dyrare än alla andra.

Slutsats:

Med rätt hörlurar så är Nano som gjord för träning. Dessvärre följer de inte med i förpackningen utan måste köpas till. Annars är det imponerande av Apple att förse en så liten musikspelare med så många funktioner. Och klämman är praktisk.

Pris: 1.279 kr. (8 GB)

www.apple.se

Det råder ingen tvekan om att Apple har tänkt på dem som tränar när de designade Ipod Nano 6g. För Nanon har inte bara krympt till en tredjedel av sin ursprungliga storlek, den har också utrustats med en klämma som är lätt att fästa på träningskläderna.

Det är en stor förbättring jämfört med gamla Nano, som med sin avlånga form närmast krävde ett axelhölster om man t.ex. skulle löpträna med den.

Storleken är inte det enda som signalerar träning i Ipod Nano. Det finns också en rad fitnessfunktioner som visar att det är en mp3-spelare som är designad för den som tränar. Bland annat är den utrustad med en stegräknare och en stoppursfunktion. Stoppursfunktionen är användbar om man t.ex. löper intervaller och vill hålla koll på tiden på varje upprepning.

Där har Nanon en smart funktion. Den håller nämligen koll på alla varvtiderna och i en speciell meny kan man snabbt se en översikt på varvtiderna. Lika bra som en vanlig löparklocka alltså.

Nano är, liksom den gamla, kompatibel med Nike+, om man köper till Nike+-Ipod-setet. Då kan man få besked i öronen om hur långt och hur snabbt man löper. Så långt är allt bra. Alla funktioner som ska finnas med i en mp3-spelare för träningsbruk finns där.

Felet med Nanon finns i menyfunktionen. Nanon har nämligen fått en pekskärm, där man klickar sig fram till de önskade menyerna. Pekskärmen har ersatt nästan alla de gamla knapparna bortsett från volymkontrollen och en knapp som låser skärmen. Och det är inte bra när man t.ex. sitter på spinningcykeln på gymmet eller är ute och löptränar och vill byta låt.

För på en pekskärm kan man inte känna sig fram till knapparna och man är därför tvungen att stanna till medan man klickar på skärmen. I den situationen är traditionella knappar som man kan känna sig fram till att föredra. Det finns dock en lösning på problemet.

Apple använder sig nämligen av hörlurar med fjärrkontroll på sladden till sina dyrare Ipods och Iphones. De kan också användas till Nano. Om man skaffar någon av de modellerna kan man byta låtar samt öka och sänka volymen med hjälp av sladden, utan att man behöver stanna upp under löprundan.

Det är synd att hörlurarna med fjärrkontroll inte följer med i förpackningen eftersom det hade gjort att mp3-spelaren nästan varit perfekt till träningsbruk.

Det är emellertid inget problem om man ändå tänker köpa nya hörlurar till sin Ipod. Det gäller bara att komma ihåg att man behöver en fjärrkontroll till hörlurarna för att man ska få glädje av Nanon.

0 kommentarer

Ge ditt omdöme

Kom ihåg att skriva din kommentar innan du sparar.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en mänsklig besökare för att hindra spam.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
Prisvärd Mp3-spelare

Prisvärd Mp3-spelare

Musikutrustning |

Vill du ha en prisvärd, enkel och ...

Produkttest av Denver MPS-205C
Musik till simturen

Musik till simturen

Musikutrustning |

Sonys mp3-spelare kommer bäst till sin ...

Läs mer
Bra hörlurar

Bra hörlurar

Hörlurar |

Modellen fungerar lika bra oavsett ...

Produkttest av Philips hörlurar
Tre typer hörlurar

Tre typer hörlurar

Hörlurar |

Hörlurar för träningsbruk kan delas in ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>De bästa träningshörlurarna

ExclusiveExclusiveDe bästa träningshörlurarna

Stor test |

Vi har testat 14 av marknadens bästa ...

Läs mer
Nytt
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stort test av hörlurar för träning

ExclusiveExclusiveStort test av hörlurar för träning

Hörlurar |

Kolla in det här testet innan du köper ...

Läs mer
Trådlöst välljud

Trådlöst välljud

Hörlurar |

På jakt efter ett par nya hörlurar? Vi ...

Läs mer
Tålig, snygg och blixtsnabb

Tålig, snygg och blixtsnabb

Musikutrustning |

Sonys kompakta mobil är tålig och snabb ...

Läs mer
Därför är din mobil din bästa träningskompis

Därför är din mobil din bästa träningskompis

Musikutrustning |

En smart mobil kan vara mer användbar ...

Läs mer
Pulserande rytmer

Pulserande rytmer

Hörlurar |

Med Jabras trådlösa sporthörlurar sker ...

Läs mer
Skor för riktiga män

Utrustning | Skor för riktiga män