Cookie- och Sekretesspolicy
Jabra Sport Pulse Wireless - trådlösa hörlurar - produkttest

Fakta:

Trådlösa hörlurar som kan mäta pulsen. Batteritid: ca 5 timmar. Uppladdningsbar via mikro-usb.

Pulserande rytmer

Med Jabras trådlösa sporthörlurar sker pulsmätningen i örat. Det fungerar överraskande bra tack vare en välfungerande app.

  • Aktiv Träning nr. 2, 2015
Jabra Sport Pulse Wireless

4 stjerner, fire, til anmeldelser,  174x24

Plus:
Pulsmätning i örat. Mycket välfungerande app.

Minus:
Högt pris och hörlurarna irriterar något i örat.

Slutsats:
Avancerade och välfungerande hörlurar med pulsmätning och en mycket bra app (medföljer). Priset motsvarar dock en pulsklocka och ett par bra hörlurar – var för sig!

Pris: 1 799 kr.

www.jabra.se

Det traditionella pulsbandet runt bröstkorgen börjar få konkurrens. Tom Tom och Adidas har bägge lanserat produkter som mäter pulsen vid handleden och nu kommer Jabra med en modell som mäter pulsen i örat.

De trådlösa hörlurarna är försedda med en liten pulssensor inuti vänster öra och pulsslagen visas i en app i mobilen. Pulsmätningen ska enligt tillverkaren vara mycket exakt – i nivå med riktig EKG-mätning – och i vårt test överensstämde hörlurarna med vår referensklocka så när som på något enstaka pulsslag.

Jabra Sport Pulse är en s.k. in ear-modell som nästan måste vridas på plats i örat för att den ska sitta stadigt och bra. Det är viktigt för att pulsfunktionen ska fungera. Lyckligtvis är propparna rätt mjuka och lätta att anpassa till de flesta personers öron tack vare att adaptorerna finns i flera olika storlekar.

Den medföljande appen är innehållsrik, men man guidas lätt igenom den via en röst i hörlurarna. Appen visar inte bara pulsen, den kan också räkna ut genomsnittspuls, hastighet och distans och den visar även var man har sprungit på en karta. Allt detta fungerar smidigt och appen är i nivå med mer etablerade träningsappar som t.ex. Endomondo. Om man inte vill använda appen så är Pulse också kompatibel med andra appar som t.ex. Strava.

Trots sin enkelhet är appen rätt avancerad och det går att planera in komplexa träningspass, t.ex. efter pulszoner som rösten ger vägledning till. Det fungerar bättre än med en klocka. Ljudet i lurarna är bra och homogent, men det saknas lite luft i diskanten. Hörlurarna är svett- och vattentäta och tålde allt som vi utsatte dem för.

En nackdel är priset. Det är så högt att man kan få ett par bra hörlurar och en pulsklocka till nästan samma pris.

Mer inom samma område

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>De bästa träningshörlurarna

ExclusiveExclusiveDe bästa träningshörlurarna

Stor test |

Vi har testat 14 av marknadens bästa ...

Läs mer
Köp rätt: Träningshörlurar

Köp rätt: Träningshörlurar

Hörlurar |

Vilken typ av hörlurar passar bäst när ...

Läs mer
Trådlös löpkomfort

Trådlös löpkomfort

Hörlurar |

Jabra Rox är ett par kvalitetshörlurar ...

Läs mer
Lätta och smidiga hörlurar

Lätta och smidiga hörlurar

Hörlurar |

Det här är ett par lätta och smidiga ...

Läs mer
Bra hörlurar

Bra hörlurar

Hörlurar |

Modellen fungerar lika bra oavsett ...

Produkttest av Philips hörlurar
Nytt
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stort test av hörlurar för träning

ExclusiveExclusiveStort test av hörlurar för träning

Hörlurar |

Kolla in det här testet innan du köper ...

Läs mer
Trådlöst välljud

Trådlöst välljud

Hörlurar |

På jakt efter ett par nya hörlurar? Vi ...

Läs mer
Pulserande rytmer

Pulserande rytmer

Hörlurar |

Med Jabras trådlösa sporthörlurar sker ...

Läs mer
Lätta och smidiga hörlurar

Lätta och smidiga hörlurar

Hörlurar |

Det här är ett par lätta och smidiga ...

Läs mer
Trådlös löpkomfort

Trådlös löpkomfort

Hörlurar |

Jabra Rox är ett par kvalitetshörlurar ...

Läs mer
Skor för riktiga män

Utrustning | Skor för riktiga män