PRODUKTINFO: Luftig löparsko för neutrala eller lätt överpronerande löpare. Försedd med två utbytbara inläggssulor. Perforeringar vid tå och häl. Vikt: 353 gram (stl. 43).

Två i en-löparsko som överraskar

Två olika sulor som man kan växla mellan, gör K-Swiss till en multifunktionell löparsko som både kan användas till lugna distanspass och hårda tempointervaller.

27 maj 2010

K-SWISS Run One-miSOUL Tech | |

Passform: De speciella innersulorna ger en helt suverän passform.

Funktion: Trots två olika profi ler är det framför allt en mängdträningssko.

Prisvärd: Jämfört med konkurrenterna är priset riktigt bra.

Slutsats: Run One-Misoul är ett litet genidrag. Idén med att låta inläggssulan påverka hela skons löpkaraktär fungerar. Det är ingen allt-i-ett-sko, men det är en mycket bekväm löparsko som både kan användas till lugna löprundor och tuffa tempopass.

Pris: 1.999 kr.

www.kswiss.com

Första gången vi fick se skorna från K-Swiss var vi skeptiska. För vad kan man som löpare förvänta sig av en tillverkare som framför allt blivit känd för sina tennisskor och sitt streetmode?

Vår skepsis försvann dock snabbt och ersattes istället av nyfikenhet. Till skorna medföljer nämligen två mycket olika inläggssulor, som med ett enkelt handgrepp snabbt kan skiftas. Det låter kanske inte så nytt, men tittar man på inläggen är det tydligt att det ligger en hel del jobb bakom konstruktionen. Sulorna är uppbyggda på helt olika sätt, och tanken är de ska användas antingen under lugna löprundor eller i samband med tuffa intervallpass eller vid tävlingar. Det är i varje fall teorin bakom konceptet.

I praktiken fungerar det också smidigt att byta inläggssula beroende på vilken typ av träningspass man planerat. Med hjälp av strategiskt placerade kolfiberförstärkningar och gelékuddar ändrar sig skon märkbart beroende på om man stoppar in den snabba eller den långsamma inläggssulan i skon. Hålfotsstödet och stötdämpningskudden som medföljer den långsamma sulan är särskilt bra eftersom de bidrar till att skorna känns mycket sköna att löpa i på asfalt. På samma sätt upplevde vi att den mer tävlingsinriktade inläggssulan också fungerar som den ska. Den gör skon vridstyvare och avstampet spänstigare, samtidigt som man kan utnyttja stötdämpningen i framfoten även när löptempot höjs. Att vi ändå är tveksamma till tävlingssulan beror på att en snabb löparsko definieras av mer än en spänstig inläggssula. Först och främst bör vikten vara så låg som möjligt. Dessutom bör hälen vara lite lägre än i en mängdträningssko.

På bägge fronter kommer K-Swiss-skon till korta – även om det inte är någon katastrof. Köper man den främst som mängdträningssko, och löper man intervaller vid enstaka tilfällen, är det bra att skon kan förändras med ett enkelt handgrepp. Rent komfortmässigt är skon en vinnare. Materialet är mjukt och smiter åt bra om fötterna. Perforeringen vid häl och tå släpper också ut svetten effektivt. Tyvärr tränger vatten in i skon. Om det regnar bör man alltså använda ett par andra skor.

Tre bra detaljer

1. Perforeringarna gör att skon blir både luftig och sval. Därför passar skon perfekt till varma, torra vårdagar och soliga sommardagar.


2. Den långsamma sulan har ett hålfotsstöd som är förstärkt med kolfiber samt gelékuddar i hälen och framfoten som ger bra stötdämpning.


3. Den snabba sulan har en kolfiberplatta i framfoten som gör skon hårdare. Därmed blir frånskjutet spänstigare.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: