Cookie- och Sekretesspolicy
Produkttest av Inov-8 Roclite 312 GTX

Produktinfo

Skon har ett vattentätt goretexmembran och en plös som är integrerad i ovandelen för att förbättra vattentätheten.

Vädertålig tävlingssko

Med Roclite på fötterna så är varken lera, slask eller snö några problem att springa i. De greppsäkra dobbarna biter sig fast överallt och ovandelen håller fötterna snustorra.

  • 26-10-2013
  • Aktiv Träning nr. 11, 2013
Inov-8 Roclite 312 GTX

6 stjerner, seks, til anmeldelser,  174x24

Slutsats:
Om man föredrar att löpträna i blöt terräng eller på snö i vinter så har vi svårt att hitta en bättre sko. Det tar dock några löprundor innan man vant sig vid skons fl exibla löpkänsla. Men när man väl vant sig så uppskattar man den låga och smidiga sulan som gör att man får en optimal kontakt med underlaget och att dobbarna nästan ”klöser” sig fast i mjuka terrängspår. Med tanke på den extremt låga vikten för en sån här typ av sko blir betyget utmärkt.

Pris: 1 695 kr.

www.inov-8.com

Roclite är inget annat än en utmärkt fartsko för terränglöpare. Tack vare en sula som nästan gräver ned sig i underlaget, och en ovandel vars goretexmembran håller fukten borta från fötterna, så är det ett nöje att löpa i skon.

Upplevelsen blir ännu bättre genom den låga mellansulan som ger en bra känsla mot underlaget och som låter fötterna röra sig naturligt. Höjdskillnaden mellan häl och framfot är lägre än i de flesta vanliga löpskor, och är man inte van vid att löpa i platta skor så är det viktigt att ta det lugnt i början då man löper i skon.

Det kan dock visa sig vara svårt eftersom den är mycket dynamisk och det är lätt hänt att löprundorna blir längre än man tänkt sig. För att vara en så lätt sko är stötdämpningen överraskande bra, och det gör att skon passar bra på de flesta underlag. Till alla former av terränglöpning fungerar skon strålande. I snö är den genial och även på grusvägar fungerar den suveränt.

0 kommentarer

Ge ditt omdöme

Kom ihåg att skriva din kommentar innan du sparar.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en mänsklig besökare för att hindra spam.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
Ska jag byta till trailskor?

Ska jag byta till trailskor?

Fråga oss |

Jag springer nästan alla mina löprundor ...

Läs mer
Köpguide: Så väljer du rätt trailskor

Köpguide: Så väljer du rätt trailskor

Trailskor |

Den här artikeln måste du ABSOLUT läsa ...

Läs mer
Lätt trailsko med bra grepp

Lätt trailsko med bra grepp

Trailskor |

Adidas har tagit täten i kategorin med ...

Test av Adidas Trailsko
Så väljer du trailskor

Så väljer du trailskor

Trailskor |

Tänk igenom vad du främst kommer att ...

Läs mer
Trailskornas Ferrari

Trailskornas Ferrari

Trailskor |

Om du föredrar att löpträna i blöt ...

Läs mer
Nytt
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>STORT test av trailskor

ExclusiveExclusiveSTORT test av trailskor

Trailskor |

Med ett par grovmönstrade löparskor tar ...

Läs mer
Köpguide: Så väljer du rätt trailskor

Köpguide: Så väljer du rätt trailskor

Trailskor |

Den här artikeln måste du ABSOLUT läsa ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Trailskor med mtb-däck

ExclusiveExclusiveTrailskor med mtb-däck

Trailskor |

Under 2015 kommer löpskor med sulor ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Test: 18 trailskor för snö och slask

ExclusiveExclusiveTest: 18 trailskor för snö och slask

Trailskor |

Vi har testat 18 av årets bästa trailskor.

Läs mer
Löpsko för storstadsterräng

Löpsko för storstadsterräng

Trailskor |

Trots att den är tänkt att användas i ...

Läs mer
Skor för riktiga män

Utrustning | Skor för riktiga män