Stort test av 16 löparskor Ladda ned och ta del av det stora testet.

Test av löparskor för naturlig löpning

Vi har testat 16 skor för naturlig löpning och utsett både vinnare och de mest prisvärda löparskorna.

För några få år sedan var situationen otänkbar. Nuförtiden finns det dock gott om så kallade naturliga löpskor i sportbutikerna som är konstruerade med föresatsen att det är kroppen och inte skon som ska stå för dämpningen och kontrollen.

Vi har testat 16 skor för naturlig löpning och utsett både vinnare och de mest prisvärda löparskorna.

Så gjordes testet

Slutbedömning: Varje modells slutbetyg är en helhetsbedömning med tonvikt på komfort, passform, funktion och upplevelse under löprundan.

Inom kategorin naturlig löpning finns det två olika typer av skor. Den ena gruppen omfattar minimalistiska skor som är platta och nästan helt saknar stötdämpning. Den andra gruppen består av skor med lite stötdämpning som till viss del liknar vanliga löpskor, men som med sin höjdskillnad mellan häl och framfot, smidiga sula och andra detaljer bidrar till en mer framfotsorienterad löpstil. Vi har delat in testet i dessa två kategorier och bedömt hur varje sko klarar kraven som gäller inom respektive kategori. För att testet ska bli så rättvisande som möjligt har vi enbart använt oss av löpare som är vana vid att utöva naturlig löpning. Det gör vi för att skorna ska bedömas av någon som vet hur man använder skorna på bästa sätt, och som samtidigt har vant sina ben vid den lite annorlunda belastningen på kroppen som den naturliga löpstilen innebär.

Se också vår stora testavdelning där vi testar löparskor.

Endast för prenumeranter

Ditt prenumerationsnummer måste finnas med i din profil för att du ska kunna ladda ned.

Du måste vara prenumerant för att kunna ladda ned.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: