Stort test av 19 par löparskor

Vi har testat 19 intressanta modeller – och utser favoriterna som ger den bästa löpupplevelsen.

1 maj 2012

Logga in och ladda ned det åtta sidor stora testet av 19 par löparskor. Få också tips om hur du ska välja rätt modell och se tester av både billiga och dyra skor.

Du måste vara prenumerant för att kunna ladda ned testet. Logga in här eller skapa en profil här. Ditt prenumerationsnummer måste finnas med i din profil för att du ska kunna ladda ned. Teckna prenumeration här

Att få ta på sig ett par helt nya löparskor på fötterna är en av de bästa upplevelserna som en löpare kan ge sig själv. Årets stora löpskotest visar tydligt att skotillverkarna har lyckats förbättra komforten ännu mer.

Så gjordes testet

Slutbedömning: Vår slutbedömning är en helhetsbedömning med tonvikt på design, passform, vikt, komfortnivå, pris och inte minst den allmänna löpupplevelsen.

Marknaden för löparskor är i ständig utveckling. Parallellt med utvecklingen av vanliga löparskor har tillverkarna tänkt i nya banor som går i en mer minimalistisk riktning, där fötterna tillåts att röra sig mer naturligt. Det finns argument för och emot från bägge sidor, men i det här testet har vi valt att testa mer traditionella löparskor, eftersom vi anser att alla motionslöpare som hittills har trivts bäst i vanliga löparskor kan fortsätta med det med gott samvete. Skorna har testats av vår erfarna grupp med testlöpare. De har löpt hundratals mil i skorna som har testats under alla möjliga förhållanden och på flera olika underlag. Alla modeller har testats av minst tre testlöpare och slutbedömningen av varje enskild modell är baserad på alla testarnas intryck. Testarna har företrädesvis testat skor som passar till just deras profil som löpare, deras löpstil och deras kroppsvikt.

Se också vår stora testavdelning där vi testar löparskor.

Endast för prenumeranter

Ditt prenumerationsnummer måste finnas med i din profil för att du ska kunna ladda ned.

Du måste vara prenumerant för att kunna ladda ned.

Logga in här eller skapa en profil här.

Teckna prenumeration här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: