© Colourbox

Racerskor - del 2

Den allsidige - Pris: 1 300 kr Vægt: 269 gram Egnet til: Överpronerare som vill ha en komplementsko till intervaller, tempopass och tävlingar. Passar på alla sträckor från 5 km till maraton.

Den allsidige

© Kenneth Drabæk

Pris: 1 300 kr

Vægt: 269 gram

Egnet til: Överpronerare som vill ha en komplementsko till intervaller, tempopass och tävlingar. Passar på alla sträckor från 5 km till maraton.

Fakta: Liknar mer en lätt träningssko än en utpräglad tävlingssko. Den känns ändå lätt och snabb att springa med. Skons ovandel är nyskapande. Plösen sitter fast i skons ena sida för att passformen ska bli bra. Luftigt och skönt material.

www.newbalance.com

### Triatleten
© Kenneth Drabæk

Pris: 1 500 kr

Vægt: 249 gram

Egnet til: Triatleter och löpare som vill ha en luftig sko med bra stötdämpning och pronationskontroll. Passar för distanser från 5 km till maraton.

Fakta: Skon är utvecklad för triatlon och har bl.a. ett snörningssystem som underlättar bytet mellan cykelskor och löpskor. Insidan är designad för att man ska kunna löpa utan strumpor. Stötdämpningen och stabiliteten är okej och den fungerar bra även för lite tyngre löpare som överpronerar.

www.asics.com

Den extreme


© Kenneth Drabæk

Pris: ca 700 kr (online)

Vægt: 99 gram

Egnet til: Lätta löpare med neutral löpstil. Kan användas för tävlingar på 1 500 m till 10 km.

Fakta: Man får titta efter en extra gång om skorna verkligen sitter på fötterna innan man ger sig ut och springer. Med en vikt på endast 99 gram är Wave Universe en av de lättaste löpskorna som finns. Skon är gjord för asfalt men saknar en hel del slitstyrka, stabilitet, dämpning och andra viktiga detaljer.

www.mizuno.eu

### Landsvägsracern
© Kenneth Drabæk

Pris: 1 000 kr

Vægt: 201 gram

Egnet til: Löpare med neutral till lätt pronerande löpstil som föredrar en spänstig sko med bra respons. Passar bäst för distanser på 5 km till halvmaraton.

Fakta: Platt lättviktssko från Puma som har en spänstig stegavveckling och en bra känsla mot underlaget. Sulan är konstruerad på ett sätt som gör att den motverkar och bromsar pronationen.

www.pumarunning.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: