Läs också

Lyxig och stabil

Produktinfo: Löparsko med pronationsstöd och slitstark stötdämpning. Sömfri ovandel. Hällutning: 8 mm. Vikt: 309 gram.

New Balance 1260v3: Nytänkt klassiker

En rejäl ansiktslyftning har gjort New Balances klassiska modell till en höjdarsko.

## New Balance 1260v3 | |

Funktion: Utmärkt stabilitetssko som passar bäst till långa asfaltsrundor.

Passform: Bra snörningssystem, åtsittande och bekväm ovandel.

Prisvärd: Kompromisslös, men också en av marknadens dyraste skor.

Slutsats: Lättare, snyggare och snabbare. 1260 är den bästa skon i 1200-serien hittills. Den är ett bekvämt och välsittande val för löpare som behöver ett lättare pronationsstöd. Den är dock inte riktigt lika stabil som tidigare.

Pris: 1 700 kr

www.newbalance.com

1200-serien är en bästsäljare hos New Balance. Pålitliga och slitstarka asfaltsskor med många fans bland en del konservativa löpare som överpronerar kraftigt. Nyskapande och innovativ är dock inte epitet man velat ge skorna. Tills nu.

Den senaste versionen har uppdaterats på i stort sett alla fronter och nu framstår den som en modern, relativt lätt och dynamisk sko. Det är framför allt fem saker som bidrar till den upplevelsen: vikten har blivit lägre (den är nu nere på 309 gram för storlek US 9,5). Den låga profilen (8 mm skillnad från häl till framfot). Den mycket välsittande ovandelen. Den smidiga framfoten samt den lite mjukare pronationskilen som gör att pronationen bromsas gradvis och även smidigare jämfört med tidigare modeller som hade en hårdare plastkil.

Dessa fem förbättringar samspelar utmärkt och gör att 1260v3 bjuder på den bästa löpkänsla vi upplevt i en sko från New Balances 1200-serie. Det är ingen tävlingssko, men till lugna och halvsnabba löprundor passar den perfekt. Pronationsstödet har dock försvagats en aning.

Bra detaljer

Stötdämpning Dämpningen är tjock och gedigen, vilket gör att skon passar bra till långa asfaltsrundor.Komfort Den sömfria ovandelen är tjock, mjuk och åtsittande.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: