Mjuk och skön! Insidan är mjuk, svettransporterande och har inga sömmar som irriterar.

Luftiga skor i sommarvärmen

Nikes nya löpsko är en funktionell modell för varma löprundor i sommar.

Nike | |

Funktion: Både stötdämpningen och stabiliteten fungerar som de ska.

Passform: Skorna sitter mycket bekvämt – även utan sockar.

Prisvärd: Mycket sko och funktion för pengarna. Ett bra köp.

Slutsats: Är du på jakt efter ett par stabila löpskor till sommarens tempopass och intervaller är det svårt att hitta ett bättre alternativ. Stötdämpning, komfort, stabilitet och vikt är perfekta – och den luftiga konstruktionen uppskattas i sommarvärmen.

Pris: 1.400 kr.

www.nikerunning.com

Att det är en mycket luftig löpsko märkte vi direkt. Efter bara några meters löpning kände vi hur luften svepte in över fötterna. Effekten blev ännu större när vi följde rekommendationen i pressmaterialet om att man bör vara barfota i skon. Den är nämligen mjuk och svetttransporterande på insidan.

Förutom att det är en luftig sko så är Structure Triax Breathe en löpsko som på ett utmärkt sätt kombinerar bekväm stötdämpning med bra stabilitet. Särskilt lättare löpare kommer att uppskatta den goda komforten och pronationsstödet i skorna. Från utsidan ser dock skon ut att vara för lätt för att kunna ha någon stabiliserande kil eller kraftig ovandel. Men det har den. Nike har dock sparat in på vikten genom att förse ovandelen med nätväv och mellansulan med ett extremt lätt material. Det ger utmärkt stöd trots låg vikt. Yttersulan är relativt kraftig och fungerar bäst på grusvägar och skogsstigar.

Dämpningen i hälen och framfoten absorberar stötarna. Skons bekväma passform gör att det är ett nöje att löpa utan strumpor.

PRODUKTINFO:

Luftig sko för löpare med tendens till överpronation. Ovandel av öppen nätväv och plös av ett svettransporterande material. Inläggssula som anpassar sig efter foten. Vikt (stl 44): 322 gram.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: