Bra löparskor till svenska förhållanden

Den nyutvecklade trailskon Single-Track från TNF passar riktigt bra till svenska förhållanden.

The North Face Single-Track | |

Löpupplevelse: Lätt, dynamisk, bra komb. av väg- och terrängegenskaper.

Passform: Utmärkt blandning av effektiv snörning, bra snitt och mjukt material.

Prisvärd: Jämfört med vanliga löpskor är priset mycket bra.

Slutsats: Single-Track är en hybridsko med utmärkta egenskaper både på väg och i terräng. Komforten och väggreppet är riktigt bra. I kombination med en lätt vikt, och skons allmänna design, blir resultatet en löpsko som upplevs vara extremt snabb.

Pris:1.095 kr.

www.thenorthface.com

Namnet säger allt. Det är nämligen på små stigar som den nya trailskon från TNF kommer till sin rätt. Det innebär dock inte att man alltid behöver hålla sig på mjuka skogsstigar. Skon är nämligen designad för både fart och komfort – oavsett vart löprundan leder dig. Det märks tydligt på grusvägar och asfalt, där stötdämpningen är så pass bekväm och dobbarna är så pass nedtonade att tom. längre sträckor blir överkomliga.

Skon fungerar bäst på stigar och motionsspår; ja, vi har sällan testat en så dynamisk och inspirerande trailsko. Vikten är minimal, greppet om foten optimalt, och fotbädden är så låg att kontakten med underlaget blir maxad. Samtidigt är tåutrymmet väl tilltaget och framfoten inte vridstyvare än att foten kan röra sig rätt fritt och anpassa sig till terrängen. Sulmönstret är en kompromiss mellan bra väggrepp på lösa underlag och bra känsla på väg. Greppet var dock inte optimalt i lervälling.

Kraftigt skydd! Solida, välplacerade förstärkningar gör att både foten och skon skyddas på utsatta punkter.

Luftig! Ovandelen är luftig och lätt, vilket gör att både vatten och fukt släpps igenom.

PRODUKTINFO:

Trailsko med förstärkningar och kraftig sula med olika hårdhetsgrad. En platta i framfoten skyddar mot vassa stenar. Vikt (stl 43): 337 gram.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: