Fakta: Liten, kompakt videokamera. Vattentät. 1080/30 sek. inspeln. och 5 megapixlar stillbild. GoPro Hero kan fästas på i stort sett allt – från cykelhjälmen till skidan.

Liten, prisvärd actionkamera

GoPros minsta actionkamera har begränsningar, men är klart prisvärd.

## GoPro Hero | |

Plus: Billig, lätt att handha, tålig och bra bildkvalitet.

Minus: Dålig stillbildsfunktion, ingen wifi, ej möjligt att byta batteri.

Pris: 1290 kr.

Slutsats: GoPro Hero har begränsningar. Om man nöjer sig med att filma på amatörnivå är det dock ett av de bästa valen på marknaden när det gäller billiga, enkla och mycket tåliga actionkameror.

www.gopro.com

GoPros nya prisvärda actionkamera är billigare än den näst billigaste modellen, men den kan i princip göra samma sak – dvs. filma actionfyllda idrottsaktiviteter i hög kvalitet. Och kameran har samma typ av skyddande kamerahus som dyrare modeller. Den tål således vatten, stötar och smuts.

Men man får också acceptera att den inte kommer upp till samma nivå som de dyrare modellerna: det går inte att ta ut kameran ur kamerahuset, och kameran är inte lika praktisk att hantera. Inställningarna görs t.ex. via en pytteliten pekskärm som är svår att avläsa.

Det går att fästa samma hållare som finns till de dyrare GoPro-modellerna, men det går inte att byta batteri eller ansluta samma tillbehör.

Inspelningarna sker i full HD-upplösning med 30 bilder per sekund. Kvaliteten är bra och skakfri, men hastigheten räcker inte till för riktig action. Är farten hög kan man filma i lägre upplösning med 60 bilder per sekund, men då blir upplösningen på storbildsskärmen sämre.

Stillbilder har en upplösning på 5 megapixlar och då är tom. mobilen bättre. Man kan dock ta fem bilder i sekunden med kameran.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: