Cookie- och Sekretesspolicy
Silva Pavé Produkttest

Produktinfo

Cykellampa med två LED-dioder. Tre ljuslägen och batteritid på 2,5–10 timmar. Hållare till cykelstyre och hjälm medföljer, liksom snabbladdare samt sladdförlängare. Vikt: 170 g inkl. batteri.

Liten lampa, kraftfullt ljus

En ny generation med mycket små och starka cykellampor är här. Mest intressant är Silvas nya LED-lampa med tudelad spotlight som lyser superstarkt i vintermörkret.

  • 22-02-2013
  • Aktiv Träning nr. 3, 2013

Silva Pavé

5 stjerner, fem, til anmeldelser, 174x24

Funktion:

Den är mycket lätt att montera och använda.

Kvalitet:

Högsta kvalitet över hela linjen – vilket borgar för en god hållbarhet.

Prisvärd:

Inte den billigaste lampan, men priset motsvarar kvaliteten.

Slutsats:

Silvas lampa imponerar tack vare sina praktiska monteringsband och den tryckknapp som används för att sätta på, justera och släcka lampan. I kombination med en snygg design och ett bra kvalitetsintryck så gör det Pavé till ett attraktivt – om än lite dyrt – val.

Pris: 2500 kr.

www.silva.se

Silva Pavé

Den här ”cykellampan” från Silva är en rätt enkel sak – och kostar mycket pengar! Rent spontant låter det inte som någon vidare bra kombination. Men låt dig inte luras av lamphusets ringa storlek. När man trycker in den stora knappen så lyser de två LEDdioderna lika starkt som helljuset på en bil. Lampan ger ett imponerande starkt ljus, och vi tvivlar inte en sekund på tillverkarens information om att den maximala ljusstyrkan är 550 lumen.

Även om den siffran inte säger så mycket, så kan vi meddela att det innebär en ljusbild som gör att man utan problem kan köra snabbt i mtb-spåret en mörk marskväll, utan att behöva anstränga sig för att se eventuella hinder.

Ett så pass starkt ljus kostar självklart en massa energi, och därför har Silva försett lampan med ett separat batteripack som levererar energi till mer än två timmars användning med maximal ljusstyrka – och till nästan ett halvt dygn på lägsta styrka. Batteriet är lätt att spänna fast runt överröret på cykelramen, elller så kan batteriet stoppas i bakfickan om man väljer att fästa lampan i det medföljande hjälmbeslaget.

Vi hade oftast lampan på styret där den gick sekundsnabbt att fästa. Under normala förhållanden behöver man inte använda maximal ljusstyrka eftersom lampan lyser så effektivt att det räcker med det svagaste av de tre ljuslägena. Om det skulle behövas ett starkare ljus trycker man bara in knappen – vilket går utmärkt även med handskarna på. En bra detalj med de två starkaste ljuslägena är att resp. LED-diod har en speciell funktion: den ena fungerar som ett närljus, medan den andra dioden ger en längre ljuskägla som gör det möjligt att orientera sig efter riktmärken längre fram. Med full effekt så lyser den starka LED-dioden nästan 100 meter. Det är mycket uppskattat i skogen en mörk kväll! På det hela taget är det just i skogen som lampans styrka kommer bäst till sin rätt. För medan det på landsväg kan räcka med ett halvsvagt ljus som visar vart däcken är på väg, så blir det som att cykla i dagsljus i en mörk skog med full ljusstyrka på.

När det är 20 procent kvar av batteriet varnar det via blinkningar att det är dags att ta fram den medföljande snabbladdaren. Bra!

0 kommentarer

Ge ditt omdöme

Kom ihåg att skriva din kommentar innan du sparar.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en mänsklig besökare för att hindra spam.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
Utmärkt kedjeolja från WD40

Utmärkt kedjeolja från WD40

Cykelutrustning |

WD40 Bike består av en rad olika ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: 14 nya cykelskor

ExclusiveExclusiveTEST: 14 nya cykelskor

Cykelskor |

Vi har testat 14 funktionella cykelskor ...

Läs mer
Så väljer du rätt cykelskor

Så väljer du rätt cykelskor

Cykelskor |

Att välja rätt cykelskor är avgörande ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stort test av cykeldatorer

ExclusiveExclusiveStort test av cykeldatorer

Cykeldator |

Se hur årets nya modeller klarar sig i ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Ny cykelhjälm?

ExclusiveExclusiveNy cykelhjälm?

Endast för prenumeranter |

Vi har testat 17 intressanta modeller – ...

Ta del av vårt stora test
Nytt
Utmärkt kedjeolja från WD40

Utmärkt kedjeolja från WD40

Cykelutrustning |

WD40 Bike består av en rad olika ...

Läs mer
De bästa cykelprylarna

De bästa cykelprylarna

Fråga oss |

Jag vill gärna komma i gång med ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Vårfixa din racercykel

ExclusiveExclusiveVårfixa din racercykel

Racercykel |

Våren är äntligen här och det är dags ...

Läs mer
Skyddsstrumpa för skitiga cyklar

Skyddsstrumpa för skitiga cyklar

Cykelutrustning |

Trött på att få med dig smuts och lera ...

Läs mer
Lätt och bra mtb-hjälm

Lätt och bra mtb-hjälm

Cykelutrustning |

Vi är imponerade av Specialized Ambush! ...

Läs mer
Skor för riktiga män

Utrustning | Skor för riktiga män