Cookie- och Sekretesspolicy
Produkttest av Suunto t6c Cycling Pack

Knappar

Klockans ergonomi är inte optimal för cykelstyret. Knapparna är helt enkelt för svåra att trycka in.

Cykeldator med växtvärk

Med Cycling Pack, som bl.a. innehåller den utmärkta pulsklockan t6c, satsar Suunto på att nå ut till alla cyklister. I våra ögon satsar man dock lite för brett.

  • 27-09-2009
  • Aktiv Träning nr. 8, 2009

Suunto

4 stjerner, fire, til anmeldelser,  174x24

Andvändbarhet:

Klockan är krånglig att ställa in och den är även svår att använda när man cyklar.

Funktion:

Du får stora mängder exakta data.

Prisvärd:

För att vara en cykeldator så är priset för högt.

Slutsats:

Det finns bättre cykeldatorer som dessutom är billigare. Köp hellre t6c i multisportutgåvan med tillhörande gps för övrig träning – och sätt en billig dator på cykeln. Själva t6c-klockan är nämligen ett utmärkt redskap som fungerar perfekt för konditionsidrotter.

Pris: 4.950 kr.

www.suunto.com

Det tog ett tag innan vi kom igång och kunde testa Suuntos t6c Cycling Pack. Bruksanvisningen och monteringsråden gav en hel del huvudbry. Manualerna och användarvänligheten – eller rättare sagt svagheterna med dessa – är något som den finska tillverkaren bör se över. Efter att frustrationen lagt sig kunde vi äntligen sätta igång att testa alla delar: den vanliga t6c-pulsklockan som kommunicerar med de medföljande hastighetsoch kadensmätarna. Bägge enheterna fungerar trådlöst, vilket innebär att man slipper irriterande sladdar när man cyklar.

En detalj som är särskilt smart är att hastighetsmätaren kan fästas i navet på framhjulet. Den lösningen fungerade riktigt bra och överföringen från racerhjulet till klockan som monterats fast på styret var helt störningsfri under hela testperioden. Inte för att vi blev särskilt överraskade – systemet är faktiskt en gammal uppfinning som utvecklats av franska Mavic.

Cykelcomputer, comfortbelt
Högsta kvalitet. Finska Suunto tummar aldrig på kvaliteten. Det gäller även för t6c.

Cykelcomputer, roadbike-POD
Smart pryl. Det är ett genidrag att hastighetsmätaren kan fästas i navet.
Även om det nu är Suuntos namn som står på utrustningen, är den väl beprövade mekaniken fortfarande densamma. I likhet med den trend som råder där pulsklockorna blir mindre i storlek men får fler och fler funktioner, så kan man också få en hel del information från t6c-klockan – flaggskeppet i Suuntos breda sortiment av pulsklockor för uthållighetsträning. Det innebär dock både fördelar och nackdelar. Vi utnyttjade t.ex. den suveräna möjligheten till att ställa in olika personliga inställningar, men hade sedan svårt att navigera i klockans menyer. Med lite övning kan man dock lära sig det. Något vi däremot aldrig kom underfund med helt och hållet var själva användningen av klockan när man satt fast den på styret.

Det märks tydligt att designen är tänkt för att klockan ska sitta på handleden. När klockan flyttas över till ett cykelstyre förändras ergonomins logik, och man tvingas böja och vrida armarna för att bläddra fram och tillbaka i menyn. På det området befinner sig Suuntos lösning enligt vår mening långt ifrån de smartare lösningar som många av deras konkurrenter erbjuder. Det är synd, eftersom själva displayen är så pass stor och funktionell att siffrorna därmed är mycket lätta att avläsa. Det ändrar dock inte den känsla som infann sig under hela testet av att Suunto t6c Cycling Pack inte riktigt motsvarar de förväntningar man ska kunna ställa på en funktionell och användarvänlig cykeldator.

Cykelcomputer, Cadencepod

Suuntos t6c Cycling Pack består av flera olika delar som fungerar bra ihop på olika sätt. Därmed kan man nästan få en oändlig mängd träningsinformation när man cyklar.

0 kommentarer

Ge ditt omdöme

Kom ihåg att skriva din kommentar innan du sparar.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en mänsklig besökare för att hindra spam.

PRODUKTINFO:

Pulsklocka med trådlös hastighets- och kadensmätare. Hastighetssensorn kan fästas i navet. Många pulsfunktioner samt distans, hastighet, kadens och inte minst barometrisk höjdmätning. Hållare till styret medföljer.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stort test av cykeldatorer

ExclusiveExclusiveStort test av cykeldatorer

Cykeldator |

Se hur årets nya modeller klarar sig i ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: De bästa cykeldatorerna

ExclusiveExclusiveTEST: De bästa cykeldatorerna

Cykelutrustning |

En cykeldator ökar motivationen och gör ...

Läs mer
Hur ställer jag in min mountainbike?

Hur ställer jag in min mountainbike?

Fråga oss |

Jag har precis köpt en mtb men jag ...

Läs mer
Så väljer du rätt cykelskor

Så väljer du rätt cykelskor

Cykelskor |

Att välja rätt cykelskor är avgörande ...

Läs mer
Utmärkt kedjeolja från WD40

Utmärkt kedjeolja från WD40

Cykelutrustning |

WD40 Bike består av en rad olika ...

Läs mer
Nytt
Utmärkt kedjeolja från WD40

Utmärkt kedjeolja från WD40

Cykelutrustning |

WD40 Bike består av en rad olika ...

Läs mer
De bästa cykelprylarna

De bästa cykelprylarna

Fråga oss |

Jag vill gärna komma i gång med ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Vårfixa din racercykel

ExclusiveExclusiveVårfixa din racercykel

Racercykel |

Våren är äntligen här och det är dags ...

Läs mer
Skyddsstrumpa för skitiga cyklar

Skyddsstrumpa för skitiga cyklar

Cykelutrustning |

Trött på att få med dig smuts och lera ...

Läs mer
Lätt och bra mtb-hjälm

Lätt och bra mtb-hjälm

Cykelutrustning |

Vi är imponerade av Specialized Ambush! ...

Läs mer