Cookie- och Sekretesspolicy
Cykeldator - Mio Cyclo 305 HC - produkttest

Produktinfo

Cykeldator med gps och medföljande pulssensor och laddare. Vikt: 156 gram. Batteritid (tillv. info): 12 timmar.

Storbildsskärm på cykelstyret

En ny gps-baserad cykeldator imponerar med en stor pekvänlig skärm som bl.a. kan visa alternativa rundor. Den avancerade prylen är rätt dyr och passar bäst till seriösa motionärer.

  • Aktiv Träning nr. 4, 2013

Mio Cyclo 305 HC

4,5 stjerner, fire en halv, til anmeldelser, 174x24

Funktion:

Det är lätt att använda alla funktioner och navigera i menyerna.

Kvalitet:

Gedigen och tålig konstruktion som verkar hållbar.

Prisvärd:

Inte den billigaste modellen på marknaden, men ett bra val i prisklassen.

Slutsats:

Mio är en bra cykeldator med gps och en värdig konkurrent till de stora aktörerna i branschen. Särskilt detaljer som alternativa sträckor och en stor skärm höjer betyget. Storleken och det faktum att skärmen kan vara svår att avläsa ibland, drar dock ned betyget.

Pris: 3 259 kr kr.

www.mio.com

Mio Cyclo 305 HC

Det dyker upp allt fler cykeldatorer med inbyggd gps på marknaden. Det är en positiv utveckling eftersom det annars bara finns Garmin att välja på i den kategorin. Nu är det Mio som börjat konkurrera på allvar med den amerikanska giganten. Mio erbjuder en av de största skärmar vi har sett på en cykeldator. Dessutom har den flera smarta funktioner.

När man cyklar gör den stora färgskärmen att man kan hålla koll på en massa olika information samtidigt. De olika menyerna kan också anpassas så att de visar precis det man vill. Skärmen saknar lite kontrast när man ska avläsa siffror, men kartfunktionen är bra och överskådlig. Och det är viktigt eftersom en av Mios mest utmärkande lösningar är ”surprise me”-funktionen, som letar upp alternativa sträckor baserat på tid, runda eller distans! Det är ett smart sätt att göra träningen mer inspirerande!

Tretumsskärmen är stor och hela enheten tar således mycket plats på en racercykel – det är viktigt att tänka på innan man eventuellt bestämmer sig för att köpa den.

För den är inte billig. Med ett cirkapris på 3 000 kronor så är det en modell för kräsna entusiaster. Mio liknar på många sätt en mobiltelefon. Alla funktioner styrs via pekskärmen och det finns bara en knapp längst ned (som i en Iphone). Med hjälp av den kan man spara, välja träningspass och mycket annat.

Datorn är mycket lätt att ställa in och använda, även om det är lite omständligt i början. En svaghet är t.ex. att man måste mata in tid och datum, när alla andra gpsenheter nuförtiden klarar det så snart de får kontakt med en satellit. Detta är dock inte hela världen eftersom inställningarna i stort sett är lätta att göra och skärmen reagerar så snart man nuddar den. Ett litet irritationsmoment är dock att programmet där all träning kan registreras inte understöds av alla webbläsare. Det uppdateras dock fortlöpande vilket vi uppskattar eftersom träningssajten fungerar bra.

Mios styrka och svaghet är storleken. Skärmen är betydligt större än t.ex. Garmin Edge 800, men själva enheten är också 50 procent större – så den tar plats!

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
Utmärkt kedjeolja från WD40

Utmärkt kedjeolja från WD40

Cykelutrustning |

WD40 Bike består av en rad olika ...

Läs mer
Hur ställer jag in min mountainbike?

Hur ställer jag in min mountainbike?

Fråga oss |

Jag har precis köpt en mtb men jag ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stort test av cykeldatorer

ExclusiveExclusiveStort test av cykeldatorer

Cykeldator |

Se hur årets nya modeller klarar sig i ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: De bästa cykeldatorerna

ExclusiveExclusiveTEST: De bästa cykeldatorerna

Cykelutrustning |

En cykeldator ökar motivationen och gör ...

Läs mer
Så väljer du rätt cykelskor

Så väljer du rätt cykelskor

Cykelskor |

Att välja rätt cykelskor är avgörande ...

Läs mer
Nytt
Utmärkt kedjeolja från WD40

Utmärkt kedjeolja från WD40

Cykelutrustning |

WD40 Bike består av en rad olika ...

Läs mer
De bästa cykelprylarna

De bästa cykelprylarna

Fråga oss |

Jag vill gärna komma i gång med ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Vårfixa din racercykel

ExclusiveExclusiveVårfixa din racercykel

Racercykel |

Våren är äntligen här och det är dags ...

Läs mer
Skyddsstrumpa för skitiga cyklar

Skyddsstrumpa för skitiga cyklar

Cykelutrustning |

Trött på att få med dig smuts och lera ...

Läs mer
Lätt och bra mtb-hjälm

Lätt och bra mtb-hjälm

Cykelutrustning |

Vi är imponerade av Specialized Ambush! ...

Läs mer
Skor för riktiga män

Utrustning | Skor för riktiga män