Cookie- och Sekretesspolicy
Cykeljackor: Test av 17 jackor och västar till cykling

Stort test av 17 cykeljackor och västar

Ladda ned och se det stora testet.

Cykeljackor: Test av 17 jackor och västar till cykling

Aktiv Träning har testat 17 av marknadens nyaste jackor och västar till cykling. Hitta den bästa cykeljackan eller cykelvästen.

  • Aktiv Träning nr. 8, 2013

En lätt och tunn cykeljacka eller väst som får plats i fickan och som tas på när det blåser upp, är guld värd och en oumbärlig försäkring under en längre cykeltur.

Ladda ned testet med cykeljackor och cykelvästar
Aktiv Träning har testat 17 cykeljackor och västar. Ladda ned testet och se den svindyra vinnaren och vilken modell som är mest prisvärd.

Ladda ner filen här.

Så testar Aktiv Träning

Slutbedömning: Betygen för varje enskild väst eller jacka är en helhetsbedömning med tonvikt på komfort, packbarhet, passform och upplevelse under cykling med olika intensitet.

Det är skillnad på om en väst eller jacka ska användas på landsvägen eller i skogen, och om den bara ska tas fram när vädret slår om – eller om den ska sitta på från början till slut. Det har vi tagit hänsyn till i testet där våra erfarna cyklister flitigt har använt de olika modellerna och bedömt dem i samband med en rad olika parametrar och under olika förhållanden.

En faktor som vi värderat extra är plaggens packbarhet, alltså hur mycket plats de tar ihoppackade. Plaggen är nämligen tänkta som en nödlösning som kan tas med de dagar då vädret är nyckfullt. Och enligt vår erfarenhet är man mer benägen att ta med sig en liten jacka/väst än en stor.

Som vanligt har vi sammanfattat våra intryck av varje enskild modell i en sammanfattande slutsats som kortfattat utmärker dess styrkor och svagheter. Avslutningsvis tipsar vi dig om vad resp. plagg passar bäst till.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: Bästa cykeljackorna och cykelvästarna

ExclusiveExclusiveTEST: Bästa cykeljackorna och cykelvästarna

Cykelkläder |

Aktiv Träning har testat 17 av ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stort test av cykelbyxor

ExclusiveExclusiveStort test av cykelbyxor

Stort test |

Vilka är säsongens bästa cykelbyxor och ...

Läs mer
Så väljer du rätt cykeljacka

Så väljer du rätt cykeljacka

Cykelkläder |

En lätt och tunn cykeljacka som får ...

Läs mer
Knivskarp cykeljacka

Knivskarp cykeljacka

Cykelkläder |

Gore Bikewear imponerar med den ...

Test av Gore cykeljacka
Rustad för vintern: På cykeln

Rustad för vintern: På cykeln

Cykelkläder |

Vi visar hur du bör klä dig under ...

Rustad för vintern: På cykeln
Nytt
Vattentät lyx

Vattentät lyx

Cykelkläder |

Den nya, vattentäta cykelvästen från ...

Läs mer
Cykla i regn och rusk

Cykla i regn och rusk

Cykelkläder |

Ska du utöka kläd-garderoben med ett ...

Läs mer
Suverän cykelbyxa

Suverän cykelbyxa

Cykelbyxor |

Craft Glow Bib är en cykelbyxa som har ...

Läs mer
Syns på cykeln

Syns på cykeln

Cykelkläder |

Tålig, trafiksäker och relativt ...

Läs mer
Genomtänkt cykeltröja

Genomtänkt cykeltröja

Cykelkläder |

Dragkedjans skyddsflik är bara en av ...

Läs mer