Cookie- och Sekretesspolicy
Stärk musklerna med pudding

Stärk musklerna med pudding

Pudding som är nyttig? Ja, du hörde rätt. Att det är viktigt med protein efter träning är sen gammalt. Men nu är det dags att skippa proteinshaken och vända blicken mot proteinpuddingen – en ny trend som både är god och nyttig på en och samma gång.

  • 14-09-2016
SPONSRAD ARTIKEL

När du tränar är det extra viktigt att äta rätt, speciellt före och efter träning är det bra att grunda med energi och protein. Men det är också under intensiva träningsperioder som vi blir som mest sugna på kolhydrater och socker. Som tur är finns det nu en ny trend där vi kan äta pudding och dricka milkshakes med gott samvete.

ProPud – nyttig pudding som stärker kroppen

Företaget NJIE producerar och säljer funktionella drycker och livsmedel, d.v.s. livsmedel som fått mervärden eller berikats med allt från protein till vitaminer och antioxidanter. Proteinet hittar du i den unika ProPud-formulan som ligger som bas i ProPud puddingen och milkshaken.

Höj din energinivå inför träningspasset

Vidare producerar även företaget andra produkter – där fokus ligger på drycker som hjälper till att höja energinivån och boosta immunförsvaret. Freeno är till exempel en sockerfri läsk som berikats med C, D, B6 och B12 vitaminerna och smaksatts med naturliga smaker. Aloe Vera Drycken är en ren törstsläckare med 50 % Aloe Vera, utan konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel.

De sistnämnda kan du dricka t.ex. när du behöver en extra dos energi innan du ska iväg på ett möte eller orka med att träna efter jobbet. Proteinprodukterna kan du äta i princip när som helst.

– Du kan dricka vår milkshake och äta puddingen när du blir lite sugen på något riktigt gott. Till frukost, mellanmål eller kvällsmål. För dem som tränar går det fint att konsumera före eller efter träningspasset. Många av våra kunder använder ProPud puddingen i bakelser och efterrätter vilket är extra kul – lite som ett kvitto på att våra produkter smakar som de ska, berättar Nicolas Rivetto, Online Creative Manager på NJIE.

NJIE sätter hälsa och goda smaker i fokus

Assan Njie, tidigare elitidrottare, startade företaget NJIE Group 2008. Företagets produkter är skapade med hälsa och smak i fokus – de antingen boostar energinivån, mättar efter träning eller uppmuntrar till hälsosamma mellisstunder.

Idag säljer de sina produkter i alla matbutiker i Sverige. Företaget utnämndes år 2014 som uppstickare av Business Region Göteborg, och i år har ProPud nominerats till årets dagligvara av branschorganisationerna DLF – Dagligvaruleverantörers Förbund, Svensk Dagligvaruhandel och marknadsanalysföretaget Nielsen. Men det har inte alltid varit så enkelt. När företaget startade fick Assan Njie använda sin mammas vardagsrum som lagerlokal.

– Under ett träningsläger i Holland smakade jag första gången en Aloe Vera-dryck och imponerades av den friska smaken. Väl hemma i Sverige bestämde jag mig för att importera drycken och kontaktade en producent i Sydkorea. Minsta beställningen var 33 000 flaskor och för att genomföra ordern fick jag ta ett banklån. Mamma var borgenär. När containern anlände på gatan fick jag och mina vänner bära lådor hela det kommande dygnet. Vi fick ta till provisoriska lagerplatser i mammas vardagsrum, i pingisrummet och i kompisarnas källarutrymmen, säger Assan Njie.

Det är viktigt att kunna unna sig något gott, oavsett om man ligger i hårdträning eller bara är sugen på något extra. Företaget har därför jobbat fram smaker och produkter som smakar som goda efterrätter – utan att innehålla onyttiga ingredienser som är negativa för ditt nyttiga träningsliv.

– Vi arbetat hårt för att sätta nya produkter på marknaden som smakar (enligt oss) som en liten bit av himlen, och som dessutom är laktosfria med ett högt proteininnehåll som är viktigt för kroppen, utan något tillsatt socker. Vi har valt en ny payoff som lyder ”Go Ahead! Feed Your Cravings” som vi tycker symboliserar detta, berättar Nicolas.

Därför ska du äta proteinpudding

  1. Äter du t.ex. en specifik kost eller ensidig kost med lite protein-innehåll är det bra att tillföra ett extra tillskott av protein.
  2. Protein bygger och stärker kroppens celler.
  3. När du tränar får du mer muskler vilket också ökar proteinomsättningen i musklerna, men under hård träning bryts även musklerna ner och behöver byggas upp igen – så att äta protein är viktigt!

Vill du läsa mer om proteinprodukterna? Klicka här.

Njie billed (ofelia1)

Assan Njie, tidigare elitidrottare, startade företaget NJIE 2008. Idag säljs deras produkter i olika matbutiker runt om i landet.

Källa: Livsmedelsverket.se

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
Detta ska du äta inför morgonpasset

Detta ska du äta inför morgonpasset

Träningskost |

Fråga: Jag brukar styrketräna på ...

Läs mer
Sex effektiva måltider före träning

Sex effektiva måltider före träning

Träningsmat |

Här får du inspiration till bra ...

Det ska du äta före träningen
Ät dig i toppform

Ät dig i toppform

Protein |

Om du vill äta för att prestera bättre ...

Ät dig i toppform
Ägg ger styrka och energi

Ägg ger styrka och energi

Träningskost |

Äggets utmärkta näringsmässiga ...

Läs mer
Nytt
ALLT du behöver veta om protein

ALLT du behöver veta om protein

KOST |

Får du i dig tillräckligt? Kan man få ...

Läs mer
Detta ska du äta inför morgonpasset

Detta ska du äta inför morgonpasset

Träningskost |

Fråga: Jag brukar styrketräna på ...

Läs mer
Äter du för nära inpå din träning?

Äter du för nära inpå din träning?

Träningskost |

Det saknar absolut inte betydelse när ...

Läs mer
13 000 kcal – se ultralöparens EXTREMA kost

13 000 kcal – se ultralöparens EXTREMA kost

Rekordlopp |

Så mycket åt Pete Kostelnick varje dag ...

Läs mer
Stärk musklerna med pudding

Stärk musklerna med pudding

SPONSRAD ARTIKEL |

Sponsrad artikel: Nu är det dags att ...

Läs mer